Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt i gang med øvelsen Heron 3

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

I perioden 24. – 28.oktober 2022 skal innsatsstyrke Heron fra Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) trene på Helgeland, det vil også bli samtrening med Nordland Politidistrikt. 

Treningen innebærer at det blir synlige soldater i områdene Vefsn, Leirfjord og Sandnessjøen. Trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder. HV-14 vil trene på en slik måte at ulempen  for sivilbefolkningen blir minst mulig. Det vil å være markører som vil være ikledd sivile klær med våpen.

Befolkningen kan møte på patruljer til fots og oppleve mobile veikontrollposter, hvor  hensikten er å stoppe og kontrollere biler som er med i øvelsen. Aktiviteten vil i hovedsak  skje på dag- og kveldstid, men kan også forekomme på natten.  

– Heimevernet må trene for å styrke vår evne til å kunne håndtere trusler og  hendelser i områdene vi har ansvar for, sier Major Marius Kvandal , sjef for innsatsstyrke Heron. 

HV-14 har et meget godt samarbeid med kommuneledelse og politi i gjennomføringen av  treningen.

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.