Solid resultat for SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat for 1. kvartal 2019 på 973 millioner kroner før skatt. Det er 559 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

– Vi fortsetter den fine utviklingen vi har hatt de siste årene. Samtidig vil jeg understreke at dette resultatet preges av fusjonen mellom forsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB, som for oss har en resultateffekt på 460 millioner kroner. Å satse på nasjonalt samarbeid gir stor kraft til oss som regional sparebank. Noen av verdiene vi har vært med å bygge opp også nasjonalt viser seg nå i regnskapet, og det er verdier som kommer både kunder, investorer og det nordnorske samfunnet til gode, sier konsernsjef Petter Høiseth.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Han fremhever at konsernet får økt innovasjonstakt og kraft til å utvikle produkter i toppklassen, gjennom å være en del av SpareBank 1-alliansen.

– Å samarbeide for å kunne gi kundene våre de aller beste løsningene er en sentral del av strategien vår. Vi skal tilby de beste digitale løsningene, men satser samtidig på å være fysisk tilstede. Rett og slett fordi vi ser at kundene i mange sammenhenger fortsatt ønsker å møte oss ansikt til ansikt, sier Høiseth.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Målt over de siste tolv månedene har SpareBank 1 Nord-Norge tatt markedsandeler på alle områder. På personmarked er utlånsveksten 7,2 prosent, mens den er 5,8 prosent på bedriftsmarkedet.

– Kundene er bevisste på pris, og konkurransen i det norske bankmarkedet er stor. Det gir oss lave rentemarginer, særlig på boliglån. Vi har gjort en rekke endringer i vår prisstruktur for å kunne hevde oss i konkurransen, blant annet med et nytt produkt for unge som skal kjøpe sin første bolig, sier konsernsjefen.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Nordnorsk økonomi har over tid hatt en sterkere utvikling enn landet for øvrig. På grunn av et oppsving i olje- og gassinvesteringer i sør, vil de oppleve større økonomisk oppsving enn Nord-Norge de neste årene.

– Samtidig er det viktig å understreke at den positive utviklingen i nordnorsk næringsliv fortsetter. For vår del resulterer det i svært lave utlånstap. Det er fortsatt mange muligheter for økt verdiskapning i Nord-Norge. Det som begrenser mulighetene er infrastruktur, både på veinett, flyplasser og ikke minst tilgang på arbeidskraft, understreker Høiseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.