Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss til norske Wisting

mtg

Carrie-Anne Moss, kjent fra blant annet de populære Matrix-filmene, er klar for norske TV-skjermer. Moss er på plass i Larvik hvor hun skal spille mot Sven Nordin i spenningsserien Wisting som kommer på TV3 og Viaplay.

– Å få være med på et prosjekt av dette kaliberet er utrolig gøy! Historieformidling gjennom et skandinavisk perspektiv, og å få mulighet til å jobbe med skuespillere som Sven Nordin er utrolig spennende, forteller den anerkjente skuespilleren.

Hollywood-stjernen kan også avsløre at hun har hatt et ekstra øye til Norges utøvere under de olympiske lekene i Pyeongchang:

– Etter at jeg fikk vite at jeg hadde fått denne rollen har det vært langt morsommere å følge med på OL. Go Norway, go, er den entusiastiske meldingen fra Moss.

Les også:  Lille Venn ute med låta "Just Like Me!!"

Spiller FBI-agent
Moss er i Norge for å spille FBI-agenten Maggie Griffin, som blir en viktig brikke i etterforskningen av et mystisk mord sammen med William Wisting (Sven Nordin). Regissørene Trygve Allister Diesen og Katarina Launing er veldig glade for at Moss har takket ja til å være med i TV-serien.

– Vi er ekstremt glade for at Moss skal være med på dette prosjektet. Hun fanget alles oppmerksomhet med sin tolkning av Trinity i Matrix-filmene og har en imponerende CV. Vi er overbevist om at hun vil gjøre en fantastisk rolle som FBI-agent Maggie Griffin, og vi ser fram til å jobbe med henne, forteller regissørene.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

Fikk sitt gjennombrudd i Matrix
Moss fikk sitt kommersielle gjennombrudd i rollen som Trinity fra Matrix-filmene på slutten av 90- og starten av 2000-tallet, hvor hun spilte mot Keanu Reeves og Laurence Fishburne. Kanadieren har også spilt i en rekke kritikerroste filmer som den Oscar-nominerte Chocolat og Christopher Nolans Memento, der hun spilte mot Guy Pierce og vant Independent Spirit Award for beste kvinnelige birolle. Hun var sist å se den populære superheltserien Jessica Jones.

Nå er hun klar for den norske dramaserien som utspiller seg i Larvik – og som er basert på forfatter Jørn Lier Horsts bokserie om politietterforsker William Wisting.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Dramasatsningen fortsetter for MTG
MTG har de siste årene satset stort på drama og har kommet med produksjoner i alle prisklasser, fra kritikerroste Melk til sesong to av Okkupert. Prislappen var aldri noen hindring for mediekonsernet som eier blant annet TV3 og Viaplay:

– På TV3 og Viaplay skal vi gjøre det vi kan for å styrke norsk drama og lage kvalitativt sterke produksjoner som sysselsetter både norske dramaspirer og internasjonale stjerner til glede for norske seere, sier administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass, ambisiøst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.