Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss til norske Wisting

mtg

Carrie-Anne Moss, kjent fra blant annet de populære Matrix-filmene, er klar for norske TV-skjermer. Moss er på plass i Larvik hvor hun skal spille mot Sven Nordin i spenningsserien Wisting som kommer på TV3 og Viaplay.

– Å få være med på et prosjekt av dette kaliberet er utrolig gøy! Historieformidling gjennom et skandinavisk perspektiv, og å få mulighet til å jobbe med skuespillere som Sven Nordin er utrolig spennende, forteller den anerkjente skuespilleren.

Hollywood-stjernen kan også avsløre at hun har hatt et ekstra øye til Norges utøvere under de olympiske lekene i Pyeongchang:

– Etter at jeg fikk vite at jeg hadde fått denne rollen har det vært langt morsommere å følge med på OL. Go Norway, go, er den entusiastiske meldingen fra Moss.

Les også:  Øyvind Staveland ute med låta "Stormen"

Spiller FBI-agent
Moss er i Norge for å spille FBI-agenten Maggie Griffin, som blir en viktig brikke i etterforskningen av et mystisk mord sammen med William Wisting (Sven Nordin). Regissørene Trygve Allister Diesen og Katarina Launing er veldig glade for at Moss har takket ja til å være med i TV-serien.

– Vi er ekstremt glade for at Moss skal være med på dette prosjektet. Hun fanget alles oppmerksomhet med sin tolkning av Trinity i Matrix-filmene og har en imponerende CV. Vi er overbevist om at hun vil gjøre en fantastisk rolle som FBI-agent Maggie Griffin, og vi ser fram til å jobbe med henne, forteller regissørene.

Les også:  13 millioner til inkludering i kulturliv

Fikk sitt gjennombrudd i Matrix
Moss fikk sitt kommersielle gjennombrudd i rollen som Trinity fra Matrix-filmene på slutten av 90- og starten av 2000-tallet, hvor hun spilte mot Keanu Reeves og Laurence Fishburne. Kanadieren har også spilt i en rekke kritikerroste filmer som den Oscar-nominerte Chocolat og Christopher Nolans Memento, der hun spilte mot Guy Pierce og vant Independent Spirit Award for beste kvinnelige birolle. Hun var sist å se den populære superheltserien Jessica Jones.

Nå er hun klar for den norske dramaserien som utspiller seg i Larvik – og som er basert på forfatter Jørn Lier Horsts bokserie om politietterforsker William Wisting.

Les også:  The Other End slipper debutalbumet "The Sun Will Do You Good, They Said"

Dramasatsningen fortsetter for MTG
MTG har de siste årene satset stort på drama og har kommet med produksjoner i alle prisklasser, fra kritikerroste Melk til sesong to av Okkupert. Prislappen var aldri noen hindring for mediekonsernet som eier blant annet TV3 og Viaplay:

– På TV3 og Viaplay skal vi gjøre det vi kan for å styrke norsk drama og lage kvalitativt sterke produksjoner som sysselsetter både norske dramaspirer og internasjonale stjerner til glede for norske seere, sier administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass, ambisiøst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.