Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder pellemann på NRK

nrk

Lørdag 28. mars feires og hylles norsk musikk når de prestisjefulle Spellemannprisene skal deles ut. Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder sendingen sammen med Spellemann-veteranen Tarjei Strøm.

Spellemannprisen har blitt delt hvert år siden 1973 til norske musikere og komponister som har utmerket seg innen bransjen. Det er en feiring av de som bidrar til mangfold og utvikling av norsk musikk.  

–  Dette er kvelden der norske artister virkelig skal få skinne, både musikalsk og som prisvinnere, sier Liza Stokke, som er prosjektleder i NRK.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Det er programlederen Atle Pettersen og komikeren Yousef Hadaoui som første del av sendingen. Hadaoui, som er kjent fra NRK-programmer som «Svart Humor» og «Satiriks» gleder seg til å ta seg an et oppdrag som programleder for en direktesending. 

–  Jeg går fra moromann til Spellemann. Det er en ære å bli spurt om å lede en «tungvekter» som Spellemann sammen Atle, sier Hadaoui. 

Atle Pettersen har som programleder for «Beat for beat» og «Idrettsgallaen 2018», både kunnskap om musikk og å lede store direktesendinger. Men å være programleder for Spellemannprisen føles likevel ærefullt og spesielt. 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

–  For meg er det er av de aller gjeveste programmene å få lede! Det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til alt egentlig, sier Pettersen.

Som vanlig byr Spellemann på et skikkelig show, med flere spektakulære sceneframtredener fra Norges største artister i ulike sjangre.  

Også i år blir sendingen delt opp i to deler. Første del, som ledes av Pettersen og Hadaoui, sendes kl. 19:50 på NRK1. Fortsettelsen, som starter kl. 22:10, blir ledet av Tarjei Strøm. Strøm er en kjent NRK-programleder, og det er tredje gangen han er programleder for prisutdelingen.  

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

–  Det er virkelig en sann ære å få lede Spellemann for tredje året på rad. Å hedre alt det fantastiske som skjer i norsk musikk er det kjekkeste jeg gjør på TV, og er definitivt årets høydepunkt for meg, sier Strøm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.