Søknadsfrist til høyere utdanning: Her får ingeniørene jobb

Byggenæringens Landsforening

En av fire bedrifter i byggenæringen svarer at de ikke får tak i ingeniører – Stadig større og mer komplekse prosjekter og nye krav fra bestillere bidrar til at flere bedrifter etterspør enda bredere kompetanse enn tidligere, sier Jørgen Leegaard, direktør i samfunnspolitikk i BNL.

Byggenæringen er en bransje i spennende teknologisk utvikling som skal stoppe klimaendringene og forme fremtidens by og samfunn.

15. april er fristen for høyere utdanning. BNLs konjunkturbarometer «Fremtidsbarometeret 2019 viser at det har vært en markant økning i bedrifter som ikke får tak i ingeniører, fagskoleingeniører, arkitekter og sivilingeniører, sammenlignet med 2018.

Les også:  Historisk godt resultat for byggfagene

– Det er mange muligheter for ungdom som tar høyere utdanning rettet mot byggenæringen. Hos oss får de jobb. Byggenæringen har et stort behov, og arbeidsoppgavene er mangfoldige og spennende. Nye krav til hva vi bygger stiller også nye krav til våre folk, og språk, kulturforståelse og kreativitet blir stadig viktigere.  

BNL anslår at næringen har behov for omlag 1 500 ingeniører, sivilingeniører og fagskoleingeniører. Du kan enten studere til en treårig bachelorgrad eller en femårig mastergrad i ingeniør- eller teknologifag for bygg og anlegg. Eller om du er fagarbeider så kan du videreutdanne deg på fagskolen til fagskoleingeniør.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Er du interessert i teknologi og miljø så er byggenæringen også et godt utgangspunkt, mener Leegaard.

– Et våtere og villere klima og stadige strenger krav til utslipp utfordrer også hvordan vi bygger og hvor vi bygger, og byggenæringen i Norge ligger i front når det gjelder blant annet å bruke digitale 3D modeller og annen teknologi som VR, roboter og droner, avslutter Leegaard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.