Søk uten funn etter savnet i Vesterålen – En fengslet

dårlig vær

Søket etter savnede Truls Johansen fra Myre vil nå trappes ned, etter over en uke med intenst søk omkring øyene i Øksnes vestbygd. Store ressurser har vært satt inn i letingen etter den 23 år gamle fiskeren.

Truls Henrik Johansen, som forsvant natt til fredag 15. juni skal angivelig ha vært på vei i en åpen båt fra Skipnes til Myre, sammen med en 37 år gammel mann. De to skal ha gått på et skjær og havnet i sjøen. 37-åringen kom seg ombord igjen, mens Truls forsvant, melder Vesterålnytt.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Til sammen fire menn i to båter skal ha forlatt Skipnes i Øksnes Vestbygd natt til fredag. Da tre av mennene ble plukket opp av redningsskøyta «Knut Hoem» tidlig fredag morgen, meldte de fra at 23-åringen var savnet, ifølge Fiskeribladet.

De tre mennene skal ifølge politiet ha vært i kontakt med Truls Johansen rett før han forsvant. De ble pågrepet av politiet tirsdag. Én av dem er siktet for uaktsomt drap, de to andre siktet for å ha forlatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Torsdag ble de tre fremstilt for varetektsfengsling i Vesterålen tingrett. Politiet fikk medhold til varetektsfengsling for én av de tre mennene. Han er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

I en pressemelding uttaler politiet at påtalemyndigheten vil anke kjennelsen for de to andre mennene til lagmannsretten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.