ANNONSE: Slik fungerer bonus på kredittkort

Det finnes mange forskjellige kredittkort som gir deg bonuspoeng når du handler. Men hvordan fungerer dette, og hvordan kan du bruke disse poengene som du har oppspart? Her skal vi gå gjennom alt du lurer på i forhold til bonuspoeng, og i tillegg kan du lese mer hos Allekredittkort.org om forskjellen mellom bonus, cashback og rabatter. 

Bonuspoeng spares opp på en egen konto

Når du opptjener bonuspoeng blir disse poengene lagret på en egen konto. Verdien på bonuspoengene kan variere mellom kortutstedere, men du skal bruke dem på akkurat samme måte – kjøpe varer og tjenester. I motsetning til for eksempel cashback som trekkes i fra på neste regning, må bonuspoeng brukes for å handle spesifikke varer og tjenester som kortutstederen selger. For eksempel SAS Eurobonus poeng kan kun brukes på SAS flyreiser og hotellopphold. Med andre ord kan du altså ikke velge hva du ønsker å bruke disse bonuspoengene på. 

Les også:  ANNONSE: Finn det beste mobilabonnementet til ditt bruk

Typiske verdier er som regel 0,5 til 1 % av det du handler for som blir gjort om til ett bonuspoeng. Dette vil si at du sparer 50 øre til 1 kroner for hver 100 kroner du handler for. Derimot, er det vanlig at flyselskaper tilbyr en høyere bonus når du kjøper flybilletter gjennom dem.Vi kan nevne blant annet  Bank Norwegian sitt kredittkort som gir deg 4 til 10 % CashPoints på flybilletter, noe som utgjør 100 kroner på hver 1000 kroner du bruker på Flexi-billetter. 

Fordeler og ulemper med bonuspoeng

For en person som handler mye hos en bestemt tjenesteleverandør som tilbyr kredittkort med bonusopptjening, kan det være en stor fordel å ha dette kortet. Det er vanlig at du kan spare opp poeng på alt du handler i hverdagen med kortet, fra dagligvarer til drivstoff. Deretter kan du bruke disse poengene på å handle varer og tjenester du benytter deg ofte av. 

Les også:  ANNONSE: Finn det beste mobilabonnementet til ditt bruk

En annen fordel er at bonuspoeng normalt ikke påvirker andre kampanjer som kortutstederen har for øyeblikket, slik at du kan både nyte godt av et Black Friday salg i tillegg til bonuspoengene. 

Men ulempen er at du begrenser hva du kan bruke de oppsparte midlene på. Så er du mer interessert i å spare på generell handel og bruke pengene du sparer fritt på hva du vil, kan du heller se etter kredittkort som gir cashback eller faste rabatter hos et stort utvalg av butikker når du handler enten på nett eller i fysiske butikker. 

Les også:  ANNONSE: Finn det beste mobilabonnementet til ditt bruk

Bonuspoeng har en utløpsdato

En ting du må være klar over er at bonuspoeng forsvinner fra kontoen din etter hvert om det går for lang tid før du bruker dem. Typisk ligger denne grensen på rundt 2 til 3 år hos de fleste kortutstedere. Derfor er det ingen grunn til å ha et bonuskort på varer og tjenester du sjeldent bruker. 

Det er heller ingen reklamasjonsrett på bonuspoeng du har brukt. Om du for eksempel har bestilt en reise du ikke har mulighet til å gjennomføre, er det kun fysiske penger du har brukt på å kjøpe flybillettene som erstattes, ikke eventuelle bonuspoeng som du har brukt for å redusere prisen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.