VIDEO: Hyller norske utøvere i VM i League of Legends

pr-o

I årets verdensmesterskap i League of Legends, populært kalt Worlds, deltar hele seks nordiske utøvere. I den forbindelse har Riot Games laget en episk hypevideo hvor fans fra hele Norden, inkludert Norge, er med for å klappe dem frem. Videoen går nå sin seiersgang på nettet.

I forkant av verdensmesterskapet var det knyttet stor spenning til hvilke lag og utøvere som ville klare å kvalifisere seg. Til slutt var det seks nordiske utøvere – fire fra Danmark og to fra Sverige – som ble klare for de innledende rundene.

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

Dette var Rasmus «CaPs» Borregaard Winther fra G2 Esports, Martin «Wunder» Nordahl Hansen fra Fnatic, Nikolaj «Jensen» Jensen og Jesper «Zven» Svenningsen fra Cloud9, Emil «Larssen» Larsson fra Rogue og William «Unf0rgiven» Nieminen fra MAD Lions.

Worlds er verdens største e-sport-turnering, og fjorårets finale i Reykjavik ble på det meste sett av over 73 millioner mennesker. I år foregår turneringen i Nord-Amerika, og hypevideoen ble derfor spilt inn på Almannagjá på Island. Der treffer nemlig de tektoniske platene som skiller det europeiske og nord-amerikanske kontinentet hverandre, noe som har skapt et spennende og vakkert dallandskap.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Heiaropet som fansen bruker for å klappe frem de nordiske utøverne kalles «The Viking Clap», eller vikingklappet på norsk. Heiaropet ble populært under fotball-EM i 2016, da Islands herrelandslag storspilte i turneringen. Videoene av fans som gjør heiaropet er samlet inn fra alle de nordiske landene.

Blant fansen som har sendt inn vikingklapp til hypevideoen finner vi elever fra Lundheim Folkehøgskole i Rogaland og Nordhordland Folkehøgskole i Vestland. På begge folkehøgskolene har de linjer med fokus på e-sport og gaming. Også ansatte fra Elkjøp Glasmagasinet i Oslo deltar med vikingklapp i videoen.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Worlds er den store avslutningen på LoL Esport sine turneringer gjennom 2022. Totalt deltar 24 forskjellige lag fra Riots elleve profesjonelle ligaer i den månedslange turneringen.

Gruppespillet i turneringen foregår nå i New York City, etterfulgt av kvartfinaler fra 20. til 23. oktober. Semifinalene holdes 29. og 30. oktober i Atlanta, mens finalen foregår i Chase Center i San Fransisco den 5. november. Da vil også den verdenskjente artisten Lil Nas X stå for åpningsshowet med temalåten «Star Walkin’».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.