Satser på fiskefôr-forskning i Nordland

nfk

SIVA har innvilget forprosjektmidler til havbruksklyngen NCE Aquaculture i Nordland. Midlene skal gå til videre utredning av «Katapult Future FOODS», sammen med Katapult Ocean Innovation i Bergen.

– Dette spennende samarbeidet vil styrke næringens arbeid med produksjon av marine fôringredienser i landsdelen, hvor vi har regionale fortrinn for denne type produksjon. Prosjektet vil styrke klyngens posisjon for å etablere et nasjonalt testsenter innen fôringredienser. Noe som vil komplettere våre sterke marine kompetanse- og forskningsmiljøer, sier en begeistret fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

I forprosjektet skal det utredes hvordan man kan teste egenskapene i ulike ingredienser i fiskefôr. Utstyr for bioprosessering og raffinering av råstoffer vil være en viktig del av dette arbeidet.

Norsk katapult er en ordning med nasjonale testsentre som tilbyr fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk.

Katapult-sentrene gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Målet er å gjøre veien fra ide til marked kortere.

Les også:  SV vil ha ny plan for Nord-Norge

– Vi arbeider med å få en slik nasjonal katapult til Nordland, og dette er et av flere initiativ som er på gang. Å få et slik katapultsenter til Nordland vil bety mye for sjømatnæringa i Norges største oppdrettsfylke Nordland, avslutter Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.