Satser blått ved Kleiva

nfk

Nå satses det blått på Kleiva. Rundt nyttår lyses anbudet på et flunkende nytt undervisningsrom på Kleiva ut. Det blå rommet skal stå ferdig høsten 2023.

Det gamle svømmebassenget skal nå bygges om til å bli et flunkende nytt undervisningsrom på Sortland videgeregående skole, avdeling Kleiva.

– Dette prioriteres, og skal stå ferdig allerede høsten 2023, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.  

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Det nye undervisningsrommet skal skreddersys for elevene som skal inn i havbruksnæringen, de såkalte blå næringene. 

– Det er helt avgjørende at vi legger til rette for at elevene våre utdannes i gode, moderne og framtidsretta lokaler, sånn at de kan gå rett ut i arbeids- og næringslivet. Det er nettopp derfor vi nå prioriterer å bygge opp det nye undervisningsrommet, sier Dahlseng Eide.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Prosjekteringen av det blå rommet er allerede godt i gang, og blir en viktig del av satsingen på Kleiva når det om et år står flunkende nye undervisningslokaler ferdig. Anbudet vil lyses ut rundt nyttår.  

– Med anbud ute er ambisjonen at elevene kan ta i bruk det nye undervisningsrommet for havbruk allerede ved skolestart høsten 2023, avslutter fylkesråd Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.