Reisemålet nordmenn aldri slutter å elske

ving

Kanariøyene har lokket norske ferieturister til seg siden 1960-tallet. Ifølge Spanias Turistkontor i Norge var det nærmere 470 000 nordmenn som i fjor ferierte på den spanske øygruppen utenfor Afrikas nordvestkyst.

Hva er det som år etter år får så mange til å reise hit egentlig? I en fersk undersøkelse troner det gode klimaet øverst på listen over grunner til at vi velger å reise til Kanariøyene. Den avslappede atmosfæren, strendene, et bra prisnivå og at det er et barnevennlig reisemål følger hakk i hæl.

I tillegg oppgir mange at de føler seg trygge der og at det er enkelt å reise dit. Og ikke bare elsker vi nordmenn disse spanske ferieøyene, vi tilbringer også mer tid der enn andre turister – i snitt 12 dager, som er 3 dager lenger enn gjennomsnittet.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Mye å velge i
Norges største reisearrangør, Ving, har solgt reiser til Kanariøyene i mer enn 50 år og har desidert størst kapasitet av reiseoperatørene. Også de kan bekrefte nordmenns kjærlighet til den allsidige øygruppen.

– Vi har arrangert reiser til Kanariøyene siden charterreisens spede begynnelse, og jeg våger å si at vi kjenner disse øyene bedre enn noen andre. Vi har over 400 hotell å velge blant – alt fra små leilighetshotell til våre populære konsepthotell, og folk reiser tilbake år etter år etter år, konstaterer informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Bruker mest penger
Nordmenn legger også igjen mer penger enn andre nasjonaliteter når de ferierer på Kanariøyene, faktisk i overkant av 20 prosent mer enn gjennomsnittsturisten. Undersøkelsen viser at det først og fremst er restaurantbesøk, taxi og mat vi bruker penger på. Dessuten er nordmenn blant de mest aktive turistene.

– Mye av årsaken til at så mange nordmenn velger å reise til Kanariøyene ligger i at de vet at reisemålene har mye mer å by på enn bare strand og sol. Mange reiser dit for å trene, sykle, gå i fjellet, spille golf og så videre. Naturen inviterer til aktiv ferie, og det er noe som tiltaler nordmenn flest, sier Røhr-Staff.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Gran Canaria på topp
Den mest populære av øyene er selvsagt Gran Canaria, som alene tok imot 288 000 norske turister i 2017.

– Det virker som om vi nordmenn aldri blir lei av Gran Canaria. Kapasiteten vår der har vært stabil i mange år, og i tillegg har vi faktisk økt kapasiteten noe på sommeren, da vi ser at mange også ønsker seg dit i sommerferien på grunn av det stabile og ikke altfor varme klimaet, forteller Røhr-Staff.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.