Påmeldingen til Trysil Skimaraton er i gang

destinasjon trysil

15. februar 2020 braker det løs med et av Østlandet største turrenn, Trysil Skimaraton. I år tar de steget videre som en del av Visma Ski Classics Challengers-serien. Noe som trolig vil føre til økt deltakelse og stor oppmerksomhet for det tradisjonelle rennet i Østby.

Påmeldingen er åpnet for det 21. Trysil Skimaraton som avholdes 15. februar 2020. Det er forventet rekordmange deltakere etter at det ble kjent at rennet har fått status som Visma Ski Classics Challengers.

– Denne serien er nivået under Visma Ski Classics Pro Tour, men eliteutøverne kan hente viktig ranking og poeng i challengers-serien. Det betyr at Trysil Skimaraton trolig vil få flere eliteløpere i 2020, og rennet vil vokse i antall deltakere. Derfor setter vi i år et tak på 750 deltakere på helmaraton og 150 på halvmaraton, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Populære Trysil Skimaraton er kjent for å være et snøsikkert turrenn, med en bra løypeprofil. Rennet er i tillegg seedingsrenn til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger på rennet vårt. Det er en av grunnene til at vi kunne si ja til Visma Ski Classics Challengers status, som stiller strenge krav til kvalitet på både løypene og arrangementet. Det hjelper jo på at Trysil er såpass snøsikkert som det er. Dessuten mener mange at Trysil Skimaraton gir gode seedingresultater, smiler Haugen.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Selv om Trysil Skimaraton har ny status så skal fortsatt rennet være et renn for alle.

– Trysil Skimaraton har helt siden oppstart vært et skirenn for alt fra mosjonisten til den mer aktive skiløperen. Det skal vi også være i fremtiden. Vårt fokus er kvalitet på arrangementet og å legge til rette for gode skiopplevelser for alle. Derfor fortsetter vi å tilby et alternativ til de som ikke vil gå maraton-klassene. Halvmaraton har blitt veldig populært, sier Haugen. Men ikke drøy med å melde dere på, for i 2020 vil det mest sannsynlig bli fullt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.