Ønsker jevnere kjønnsbalanse blant forsikringskundene

if

Tall fra forsikringsselskapet If viser at det er menn som ofte tar initiativet når det gjelder forsikringene i husstanden. Dette skal bli jevnere fordelt, mener Ingrid Janbu Holthe, konserndirektør for privatmarkedet i If.

Nesten 7.000 ansatte i If jobber hver dag for at over 3.600.000 kunder i Norden og Baltikum skal være riktig forsikret.

Ferske tall fra If viser at kun 42 prosent av disse kundene er kvinner, og at disse betaler 34 prosent av den totale premien. Til tross for at If med dette ligger på snittet for forsikringsbransjen, som underbygges av tall fra Finans Norge, mener Ingrid Janbu Holthe at initiativet rundt forsikring skal bli bedre fordelt i husstanden.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

– Vi i If er veldig opptatte av at alle våre kunder skal være riktig forsikret – i tilfelle det utforutsette skulle skje. Derfor kan det med fordel bli en bedre balanse i kundebasen vår, sier Ingrid Janbu Holthe, konserndirektør for privatmarkedet i forsikringsselskapet If.

Hun mener at forskjellene kan utjevnes dersom man inkluderer hverandre.

– Det er viktig at begge parter i husstanden har et aktivt forhold til forsikring. Både når det gjelder hva forsikringsbehovet til husstanden eller familien er, men også når det kommer til hvilke forsikringer man faktisk har. Derfor oppfordrer vi i If til å involvere hverandre når man går gjennom husstandens forsikringer, sier Janbu Holthe.

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

Det er Danmark og Finland som er best blant de nordiske landene, med henholdsvis 45 og 44 prosent kvinnelige kunder. Sverige følger tett bak med 41 prosent, mens vi i Norge ligger litt etter med våre 37 prosent. Dette viser interne If-tall.

– Dette viser hvorfor vi skal fortsette med å oppfordre til å dele på dette viktige ansvaret. Vi bevisstgjør hele tiden våre rådgivere, slik at de aktivt kan minne kundene på å involvere flere i familien eller i husstanden, sier Ingrid Janbu Holthe i forsikringsselskapet If.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.