OL-gull til Norge i triatlon!

Norges Triatlonforbund

Det ble seier til Kristian Blummenfelt. Gustav Iden ble nummer 8 og Casper Stornes ble nummer 11. Alle er fra Bergen. Dette er konkurransen de har hatt som sitt store mål i 10 år. Da er det godt å se en så sterk laginnsats.

TIdligere har Norge kun vært representert i triatlon i OL en gang. Det var i Rio, med Kristian Blummenfelt, som da ble nummer 13.

Vincent Luis fra Frankrike, dobbelt verdensmester kom først opp av vannet. Det var Stornes som lå best av nordmennene etter svøm, 19 sekunder bak. Blummenfelt lå få sekunder bak Stornes. Iden hadde 45 sekunder å ta igjen. Han har mått ta igjen mer før, så det var ikke avskrekkende.

Les også:  Storslalom: Kongepokal til Stjernesund og Saltvik Pedersen

Da syklingen begynte, dannet Luis en sterk liten gruppe etter skiftesonen sammen med andre forhåndsfavoritter, som Johnny Brownlee fra Storbritannia og Henri Schoeman fra Sør-Afrika. Stornes og Blummenfelt kunne styre gruppe to og fikk god hjelp til å dra gruppen fra kanadieren Matt Sharpe, som jobbet som hjelperytter for sin landsmann Tyler Mislawchuk. Iden lå i den tredje gruppen, og måtte jobbe hardt og gjøre mye av innhentingen, selv om han også fikk hjelp fra tidligere verdensmestere Javier Gomez Noya og Mario Mola fra Spania.

Etterhvert samlet gruppe to og gruppe tre seg, og de hentet inn ledergruppen halvveis på sykkel. Etter dette roet tempoet seg godt ned. Et par utøvere forsøkte seg på et rykk, og sveitsiske Salvisberg hadde 14 sekunder til resten ut på løp.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Blummenfelt, som har blitt en komplett triatlet; en som ikke bare er sterk på svøm, sykkel og løp, men som også er veldig bevisst på alt som skjer i feltet, og er en god taktikker, la seg fram i feltet før utøverne hoppet av sykkelen og dro på seg joggeskoene. Også Stornes og Iden var langt fremme, og igjen så var det Stornes som kom først gjennom skiftesonen av de norske. Stornes og Blummenfelt ble med i en tetgruppe, mens Iden så ut til å slite etter overgangen. Både Blummenfelt og Stornes klamret seg fast når briten Alex Yee dro opp tempoet, mens stadig flere andre falt av.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Etter halvveis på løp var det fortsatt to nordmenn i tetgruppen, som til sammen telte 8 sterke utøvere. Stornes var en av de som måtte slippe på den tredje av fire runder, og ut på fjerderunden ble det tydelig at seieren skulle stå mellom Blummenfelt, Yee og Hayden Wilde fra New Zealand. Det ble de tre, i den rekkefølgen, som tolk medaljene. Iden kom opp bakfra og kom inn på 8.-plass, 56 sekunder bak, mens Stornes til slutt endte på 11.-plass, 75 sekunder bak, etter å ha slitt på siste-runden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.