Ferjesambandet Bognes – Lødingen er friskmeldt

ferje

Ferja som ble tatt ut av trafikk på grunn av koronasmitte, er friskmeldt. Alle avganger går nå som normalt på sambandet mellom Bognes og Lødingen.

Siden torsdag kveld har en av tre ferjer i dette sambandet vært ute av drift, etter at et besetningsmedlem på «MF Lødingen» ble bekreftet koronasmittet. Fartøyet er nå vasket ned, og de øvrige besetningsmedlemmene på samme skift har alle testet negativt. Dermed ble fartøyet satt inn i trafikk igjen søndag formiddag.

Les også:  Harila er årets vekstskaper i Nord-Norge

Dermed er sambandet tilbake med 20 daglige rundturer i henhold til rutetabellen. Den totale kapasiteten er imidlertid litt lavere enn normalt, ettersom to av fartøyene byttet rute for å unngå smitte mellom mannskapene. «MF Hamarøy» som nå går i B-rute har plass til 90 personbiler, mens «MF Lødingen» som har færre avganger, tar 120 personbiler.

– Det har vært noe kø og ventetid gjennom helga. Det er fortsatt stor sommertrafikk og ekstra mange reisende i helgene. Men med alle tre ferjene i drift, regner vi med at trafikken vil gli merkbart bedre, sier kontraktsansvarlig Steinar Simonsen i Statens vegvesens ferjeavdeling.

Les også:  Episode nr. 100 for podcasten "Nordnorsk historie"

Et besetningsmedlem på det andre skiftet på «MF Lødingen» har gått i frivillig ventekarantene, på grunn av symptomer på luftsveisinfeksjon. Dette har ingen konsekvenser for rutedriften.

Lødingen kommune anbefaler folk som var om bord på ferja mellom mandag forrige uke og fram til ferja ble tatt ut av drift for å desinfiseres torsdag kveld, om å følge med egen helse, og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftsveisinfeksjon. Det er ikke nødvendig med karantene hvis man ikke har symptomer.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Alle passasjerer som registrerte seg med QR-kode for smittesporing på de aktuelle avgangene da det var mulig smitte ombord, ble varslet på SMS fredag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.