Økt forsvarsevne i Bardufoss

139 bardufoss

Luftvingsjef Helge Rasmussen ved 139 Luftving takket Forsvarsbygg for økt forsvarsevne på Bardufoss flystasjon. Rasmussen trakk frem at nå leverer flystasjonen kvalitetskravene satt av EU for brann, beredskap og plasstjeneste.

Det kalles EASA reglementet, som er kvalitetskrav som standardiserer prosedyrer for flyplasser, og trer i kraft fra 1. januar 2018.

– Dette er julaften for oss i Luftvingen og den nye brannstasjonen er den beste julegaven vi kunne ha fått, sa sjef for Luftving 139, Helge Rasmussen, under den offisielle markeringen av den nye brannstasjonen på Bardufoss.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Stig Mikkelsen som er sjef for BRP, Brann, redning og plasstjenesten, sier at nå er alle HMS-påleggene lukket med ny stasjonen.

– Her er det godt skille mellom skitten og ren sone, og dette øker sikkerheten og ivaretar helsen for de som jobber her. Det er vi i dag svært takknemlig for, sier Mikkelsen.

Mikkelsen understreket også at brannstasjonen leverer tjeneste til både den sivile og militære virksomheten, og inngår i beredskapen til Målselv kommune i Troms.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.