Nytt konsept for fiskefôr fra BioMar skal gi bedre fiskehelse

smartcare

SmartCare er et nytt fôrkonsept som møter mange av helseutfordringene innen dagens akvakultur. Ved bruk av biofunksjonelle ingredienser og tilpasset ernæring kan risikoen for helseutfordringer reduseres, samtidig som man fokuserer på fiskens tilvekst.

– Vi har nå revidert alle våre helsefôr for enklere kunne kommunisere vårt fokus på, og verdien av god fiskehelse og fiskevelferd, sier Marianne Nergård, som er fagsjef fiskehelse i BioMar.

Les også:  Varsler kontroll av vinterfiske i Nordland

Proaktiv fôring
– Ulike utfordringer for oppdrettsfisken krever ulike løsninger med tanke på fôring og ernæring. Proaktiv fôring med SmartCare vil bidra til å opprettholde god helse. Det siste er helt nødvendig for å sikre optimal ytelse, sier Marianne.

At BioMar har helsefôr er ikke noe nytt. BioMar hadde også et velfungerende helsefôrsortiment fra før, men med denne nye produktorganiseringen er det enklere å kommunisere presist om de forskjellige produktene og deres bruksområder.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

– Vi ønsker med dette at det skal være enklere for de som bruker fôrene å se hvilke produkter som matcher problemene de opplever i sin produksjon, sier Marianne.

– SmartCare handler om fiskehelse og -velferd. Care innebærer både å ta seg av noe, og å bry seg, og det er dette vi ønsker å formidle. Vi bryr oss om fisken, og om de som tar seg av fisken i det daglige. Det viser også til vårt fokus på miljøet og samfunnet, da fiskehelsen er viktig også for bærekraftigheten og omdømmet til næringa, avslutter Marianne Nergård.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.