Nytt fall i matvareprisene

virke matpris

Matvareprisene sank med 0,8 prosent fra mars til april, viser tall fra SSB. Dette var andre måned på rad hvor matvareprisene falt, og dermed bidrog til å senke den samlede prisoppgangen.

– Det er uvanlig av matvareprisene synker både i påskemåneden, og i måneden før, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. 

Prisene på mat og drikke synker vanligvis inn mot typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg igjen i andre måneder. 

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Dagligvarekjedene konkurrerer hardt om kundene som skal handle til påske. Prisutviklingen viser at det kommer kundene til gode, fortsetter Størksen.

De siste tolv månedene har konsumprisindeksen steget med 2,9 prosent. Prisene på mat og alkoholfri drikke har derimot bare steget med 1,9 prosent i samme periode.

– Dette viser at den sterke konkurransen i bransjen bidrar til å holde prisene nede hele året, og ikke bare rundt høytidene, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.