Over 10 % av pressestøtten går til Dagsavisen

aviser

Av en pressestøtte på over 300 millioner får Dagsavisen rundt 35 millioner. De eier også Rogalands Avis som får 7 millioner. De to avisene eies igjen av milliardkonsernet Mentor media. Mentor eier også Vårt land som får 100 millioner i pressestøtte.

Nettavisen Resett melder at det hovedsaklig ikke er små lokalaviser som mottar pressestøtte fra Medietilsynet, halvparten ender opp hos bare fire Osloaviser: Klassekampen, Vårt land, Dagsavisen og Nasjonen.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Pressestøtten er fra en tid da lokale papiraviser var hovedkanalen for nyhetsformidling i Norge, idag er det internett, og Einar Hammer i Resett.no går langt i å anbefale en avvikling av ordningen;

– Pressestøtten ble innført for 50 år siden og hadde som hensikt å hjelpe B-aviser og lokalaviser. Tilskuddet heter egentlig produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier og skal bidra til et mangfold av aviser over hele landet. Den gang måtte de trykke og distribuere, men i dag er papir på vei ut. Med digital publisering er faren for avisdød over, skriver Hammer i Resett.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.