Stor påmelding til TINE Fotballskole: Forventer så mye som 65 000 deltakere

sport

For mange norske barn har det siste året vært preget av avstand, hjemmeskole og mindre felles aktivitet enn normalt. Når vi nå nærmer oss høysesong for TINE Fotballskole, slår det også ut på påmeldingen her. Hele 65 000 deltakere forventes å delta på den populære aktiviteten.

– For oss i TINE er det en helt opplagt kobling mellom et sunt og variert kosthold, og fysisk aktivitet. Kjernevirksomheten vår dreier seg om kostholdet, men gjennom TINE Fotballskole får vi også være med på å bidra til gode vaner rundt fysisk aktivitet for barn og unge over hele landet, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Den folkekjære aktiviteten samler hvert eneste år titusenvis av fotballglade barn. I år fordeler aktiviteten seg på nesten 450 forskjellige arrangementer – en markant økning fra året før. For å sikre at flest mulig barn får anledning til å delta, har TINE og NFF etablert en makspris per dag på kr 300. Det betyr at klubbene som arrangerer ikke får lov til å ta en høyere deltakeravgift. Inntekten fra fotballskolene er et viktig tilskudd til nettopp klubbene, men det er samtidig viktig at prisen er så lav som mulig for å få flest mulig med.

– Det er et poeng for oss å holde prisen nede, så alle barn skal ha mulighet til å delta, og dermed lik mulighet til å etablere gode vaner til aktivitet og kosthold tidlig. TINE Fotballskole skal være noe alle barn skal ha mulighet til å være med på, uansett bakgrunn og livssituasjon. Det store antallet deltakere vi har hvert år, er det fineste beviset på at vi har lykkes med å skape et inkluderende arrangement, sier Ann-Kristin Syvertsen, sponsorsjef i TINE.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Når TINE og NFF arrangerer inkluderende lavterskelaktiviteter som TINE Fotballskole, tar de et aktivt samfunnsansvar gjennom å legge til rette for god næring og aktivitet for barn og unge.

– Vi vet at barn trenger gode vaner gjennom et sunt kosthold og minst 60 minutter med fysisk aktivitet hver dag. Etter et vanskelig år på grunn av pandemien opplever vi derfor at aktiviteter som TINE Fotballskole er ekstra viktige i år. Det gir alle barn mulighet til å oppleve fellesskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud, og det er mer verdifullt enn noen gang nå. Vi mener gode vaner knyttet til mat og aktivitet aldri kan etableres for tidlig, og vi er stolte av å kunne gjøre en forskjell gjennom samarbeidet med TINE, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les også:  13 millioner til inkludering i kulturliv

På grunn av mindre aktivitet enn normalt har også økonomien vært utfordrende for en del klubber det siste året. Med sommerens TINE Fotballskole har de nå muligheten til å hente inn noen kroner til en sårbar klubbøkonomi. Hvert eneste år bidrar TINE Fotballskole med en inntekt på over 50 millioner kroner til klubbene, og totalt har over 1 milliard kroner havnet i klubbkassene siden oppstarten i 1998.

– Det legges ned en formidabel innsats fra foreldre, frivillige og trenere i klubbene, og at TINE gjennom TINE Fotballskole bidrar til å sikre at barn og unge fortsatt har et godt aktivitetstilbud også etter pandemien, betyr mye for oss, sier Terje Svendsen.

TINE Fotballskole er for alle barn, også de som ikke deltar i organisert fotball til vanlig. Og trenerne finner klubbene oftest i egne rekker blant junior- og seniorspillere. Resultatet er et idrettsarrangement hvor mange barn får sin første introduksjon og opplevelse med fotball. Men, det er en annen positiv sideeffekt ved arrangementet: Kjønnsfordelingen er jevnere enn i fotballen for øvrig, og nå har man rett og slett satt seg et mål om 100 prosent kjønnsbalanse blant trenere og instruktører – og 40 prosent jenteandel blant deltakerne.

Les også:  Utdanningsdirektoratet: Elever skal få mulighet til annullering

– I 2020 var jenteandelen oppe i 32,2 prosent, men hos så mye som en tredjedel av klubbene som arrangerer TINE Fotballskole er andelen jenter oppe i 50 prosent. TINE Fotballskole har et uttalt mål om å jobbe for flere jenter i fotballen, både på spiller- og trenersiden. Derfor er det utrolig gøy å se at tallene peker i riktig retning, forteller Ann-Kristin Syvertsen i TINE.

Når årets fotballskoler sparkes i gang, er det som en tydelig bidragsyter til rekruttering av nye fotballspillere, og økning av antallet jenter i fotballen både som spillere og trenere. Det er som en pådriver for gode valg knyttet til kosthold og aktivitet – og ikke minst er det et viktig tilskudd til alle klubbene som sårt trenger inntekter etter mer enn ett år med stengte kiosker og tomme tribuner.

– Vi er utrolig stolte av tradisjonen rundt TINE Fotballskole og hva det har blitt i løpet av årene vi har holdt på sammen med NFF. Ikke minst handler det om hva klubbene sitter igjen med selv, av viktige kroner og øre. Dette er et unikt, norsk fenomen som representerer veldig mye av det som er bra med den norske modellen, avslutter Gunnar Hovland, konsernsjef i TINE.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.