Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

ford

Nå starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. Målet med «Charge Around The Globe» er å bli den første som kjører jorda rundt i en elektrisk bil.

Eventyret, som starter i Nice i Frankrike, skal føre Lexie (@lexieLimitless) til seks kontinenter gjennom rundt 30 land. På under 100 dager skal hun forsøke å tilbakelegge mer enn 28 000 km.

– Dette er en episk reise som skal bevise hva som er mulig å få til med en elbil. Vi vet at rekkevidde og lading er de to vanligste bekymringene folk har når de vurderer å kjøpe elbil. Lexie setter ladeinfrastrukturen på den ultimate testen. Greier hun å komme seg jorda rundt med en elbil, kan alle bruke en elbil til hverdags i Europa, sier general manager, Ford Model e Europe, Martin Sander.

Les også:  Journalisten Bjørn Olav Jahr: – Fakta må alltid trumfe følelser

Jorda rundt-reisen er inspirert av Aloha Wanderwell, som ble den første kvinnen som kjørte jorda rundt for 100 år siden. Med en bensindrevet Ford Model T møtte hun en rekke hindringer som krevde kreative løsninger. En okse trakk bilen over elver og gjennom gjørme og sand i India. I Kina ble bilen dyttet flere km med ren muskelkraft fordi en borgerkrig gjorde det umulig å få tak i bensin.

Akkurat som Aloha vil Lexie bruke en Ford til den strabasiøse reisen, og akkurat som forgjengeren vil reisen starte fra Le Hotel Royal i Nice. Den helelektriske Ford Explorer – som hun skal bruke på den lange reisen – er en førproduksjonsmodell som i praksis er helt lik den som kommer i salg våren 2024.

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

Siden standardversjonen er bygd for både små og store ekspedisjoner, har det ikke blitt gjort noen spesialtilpasninger med den helektriske SUV-en Lexie skal kjøre. Den vil gi henne en komfortabel reise jorda rundt – og ikke minst sørge for at hun er tilkoblet slik at hun kan kommunisere med omverdenen.

For å være best mulig forberedt til den episke bilturen, har Lexie fått en titt bak kulissene hos Ford og den nye helelektriske Ford Explorer. Hun har besøkt både design- og produktutviklingsteamene i Køln, og selv opplevd de ekstreme temperaturene i «værfabrikken» Environmental Test Center. Hun har også fullført et avansert kjørekurs på Fords testanlegg i Lommel.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

– Dette er ikke bare et eventyr, men ett tøft eventyr. Det blir tøft for Exploreren og det blir tøft med så mange timer på veien – både for meg og for teamet som er med på turen. Samtidig skal opplevelser det er verdt å gjennomføre være utfordrende. Jeg gleder meg veldig til å utforske nye steder og møte fantastiske mennesker og høre hvordan de forsøker å gjøre sin del av verden til et bedre sted å leve, sier Lexie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.