Begrenset passasjervekst og færre flybevegelser i 2019

avinor

Totalt reiste 54 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i 2019, en økning på 0,6 prosent sammenliknet med fjoråret.

I desember økte antallet passasjerer ved Avinors lufthavner med 1,9 prosent sammenliknet med 2018. I løpet av 2019 har 54 099 013 passasjerer reist til, fra eller innom Avinors lufthavner*. Antallet flybevegelser ved Avinors lufthavner har gått ned med 1,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Ved Oslo lufthavn var det en økning på 0,3 prosent sammenliknet med 2018, og totalt reiste 28 592 619 reisende til og fra Norges hovedflyplass.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Flyselskapene lykkes med å utnytte kapasiteten sin bedre, har fullere og større fly med plass til flere passasjerer per flygning, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Disse tallene viser hvor mange ganger en passasjer har vært innom en lufthavn. I snitt reiser hver nordmann én utenlandsreise og én innenlandsreise med fly i året.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.