Nybilsalget i februar: Igjen valgte halvparten elbil

nybil bruktbil

Etter nedgangen mot slutten av 2019, økte salget av nye elbiler i februar. 49,7 prosent av alle nye biler solgt, var en elbil.

– At annenhver nybilkjøper velger elbil roper vi hurra for. Vi mener salget må opp på 60 prosent i løpet av året om skal vi være i rute til å nå til målet om utslippsfritt nybilsalg i 2025, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

5145 elektriske personbiler ble solgt i februar. Det er en økning på 14,1 prosent sammenlignet med februar i fjor. Hittil i år er markedsandelen på 47,1 prosent. Audi e-tron er månedens mest solgte bil, etterfulgt av e-Golf og Nissan LEAF.

– Skal vi nå målet politikerne selv har bestemt, må vi unngå ladekaos. Vi trenger minst 1000 nye i hurtigladere året. Dessuten må regjeringen få på plass den nasjonale støtteordningen for lading i borettslag og sameier de lovet for over ett år siden. Vi får mange telefoner fra frustrerte medlemmer hos oss som lurer på når den kommer.

Les også:  11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

Salget av bensinbiler i februar falt 52,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For dieselbiler var nedgangen på 38,2 prosent for samme periode.

– Vi har stor tro på at elbilsalget vil ta seg opp ytterligere utover året, med rekordmange nye elbilmodeller som kommer på markedet, men det forutsetter fremdeles god elbilpolitikk. At 65 prosent av alle nybilkjøperne i gamle Hordaland fylke velger elbil, bør inspirere politikerne, avslutter Christina Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.