Ny vin lanseres: «Nordland – Noe Rødt»

rødvin

Den nye vinen «Nordland – Noe Rødt» er nå klar for lansering på Vinmonopolet. Motivet på etiketten er laget av Odd Pettersen (Design By Odd) og består av et håndtegnet og detaljert kart av Nordland, oppdelt i sine kommuner.

Nordland – Noe Rødt består av Sangiovese & Canaiolo Nero og produseres av Le Chiantigiane i Italia. 

Vinene fra Le Chiantigiane kommer fra Toscana, som alltid har vært et privilegert sted for å oppnå det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

For over 2000 år siden, i Toscanas fantastiske landskap, begynte mennesket å produsere det som ble ansett som «gudens nektar», det vil si vin. Et glass vin forteller historien om mennesket, og toskansk vin er absolutt særpreget ved fortreffelighet i italiensk kultur og tradisjon. Et kunstverk med andre ord!

Le Chiantigiane består av 2460 hektar med vingårder fordelt på 2000 toskanske vinprodusenter. Helt fra begynnelsen har hovedmålsettingen til Le Chiantigiane vært å produsere kvalitetsviner og å distribuere fortreffeligheten til toskanske viner over hele verden.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Vi er sikre på at alle med tilknytning til Nordland vil være stolte over å kunne sette en flaske NORDLAND «Noe Rødt» på bordet når de skal servere sine gjester. For hotell- og restaurantbransjen handler det om å kunne tilby noe unikt med stedlig tilknytning, sier Arne Sneen i DiVinum som står bak den nye vinen.

Vinflaskene vil helt klart skille seg ut i Vinmonopolets hyller med sitt lokale særpreg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.