Ny undersøkelse: Over 40% er venn med sjefen på sosiale medier

eivind

Er du venn med sjefen eller kollegene på sosiale medier? Mer enn fire av 10 norske ansatte svarer i en ny, internasjonal undersøkelse at de er venn med sjefen på Facebook eller Instagram.

Over 25.000 arbeidstagere i privat sektor, i 34 land, deltar i den globale arbeidsmarkedsundersøkelsen Randstad Workmonitor. 44 prosent av de norske ansatte svarer i en ny rapport at de er venn med sjefen på sosiale medier som Facebook og Instagram. Bare hver fjerde svenske og danske kollega oppgir det samme.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

I den samme undersøkelsen svarer tre av fire nordmenn at de er venner med arbeidskolleger på de samme sosiale mediene. Også i dette spørsmålet ligger Norge langt over det globale gjennomsnittet på 61 prosent. Men her er store internasjonale forskjeller. Typiske fremvoksende økonomier som Kina, Brasil og India topper med over 80 prosen vennskap med kollegaer. Mens arbeidstakere i mer etablerte og konservative økonomier som Sveits, Japan og Frankrike er nede på 10-20 prosent andel som oppgir slike vennskap.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

– Nordmenn åpner i langt større grad enn andre, europeiske kolleger for denne typen digitale vennskap. Men vi er et relativt lite og åpent land, hvor over tre millioner nordmenn har konto på Facebook, og vi dessuten har en mer uformell arbeidsform med tettere relasjoner og mer fleksibilitet enn en del andre. Men også her i Norge er det store forskjeller på hvor vanlig det er å være venn på sosiale medier, sier administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad Norge.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

– For eksempel er nok yngre arbeidstakere og arbeidstakere i bedrifter som jobber innen media, kommunikasjon og IT nok mer tilbøyelig vennskap på sosiale medier, enn i større og mer tradisjonelle organisasjoner, sier han.

Randstad-sjefen til forsiktighet og bevissthet om hva du viser frem fra privatlivet hvis du åpner for vennskap med kolleger og sjefer på sosiale medier.

Les mer her: Over 40% er venn med sjefen på Facebook eller Instagram.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.