Ny modulskole i Lofoten

skole cramo

Det neste året skal elevene ved Vest-Lofoten videregående skole ha undervisningen i et toppmoderne modulbygg fra Cramo.

I påvente av utbyggingen av nye Vest-Lofoten videregående skole i Leknes har Cramo Adapteo satt opp et midlertidig skolebygg for de rundt 450 elevene. Totalt 74 moduler, med en samlet flate på over 3.500 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, utgjør skolebygget som det neste året skal huse både klasserom, laboratorier, arbeidsområder, kontorer og lagringsrom for elever og ansatte.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Erik Chapman i Cramo opplyser at modulene, som er fra den nyeste C90-serien, har basis som permanent standard og oppfyller alle krav til en moderne skole.

– Denne modultypen er av beste kvalitet og har fremtidsrettet design. Modulene er bygget etter de samme kravene som permanente bygg med universell utforming, og har blant annet heis. Mange forbinder denne typen midlertidige bygg med «anleggsbrakker», men her har vi bevist at et moderne modulbygg kan ha design og funksjonalitet på lik linje med permanente bygg, sier Chapman.

Les også:  VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

I den nye modulskolen fungerer første og andre etasje som skolelokaler, mens administrasjonen og lærerne holder til i tredje etasje. Driftsleder Arne Lund ved Vest-Lofoten videregående skole, har latt seg imponere av det midlertidige skolebygget de har fått på plass.

– Elevene sier at dette var mye bedre enn hva som var forventet. Alle ansatte og elever som er spurt sier de trives kjempegodt, sier Lund

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.