Norske seilere i medaljekamp i prøve-OL

Norges Seilforbund

De norske seilerne er involvert i kampen om medaljene i tre klasser når prøve-OL i Japan nå nærmer seg slutten.

Onsdag og torsdag, 21. og 22. august, avsluttes seilernes prøve-OL i Enoshima i Japan. De norske seilerne er involvert i kampen om medaljene i tre OL-klasser:

  • Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg er nummer 4 i 49er FX
  • Hermann Tomasgaard fra KNS ligger på 4. plass i klassen Laser Standard
  • Anders Pedersen fra Drøbak ligger på 5. plass i Finnjolle.

Helene Næss og Marie Rønningen er ferdig med sine 12 innledende seilaser og skal seile i medaljefinalen i torsdag. I medaljefinalen seiler de 10 beste lagene og plasseringene teller dobbelt. Duoen fra Tønsberg ligger bare tre poeng bak det newzealandske laget på bronseplass og ti poeng bak det ledende britiske laget. Det betyr at muligheten er åpen til å vinne alle medalje-valører i morgendagens finale.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Hermann Tomasgaard har seilt åtte av ti innledende seilaser, og han har under hele regattaserien ligget blant de fem beste. Poengmessig er han tett på seilerne som ligger på sølv- og bronseplass. Laser-seilerne skal seile to seilaser onsdag og avslutter prøve-OL med medaljefinale torsdag.

Anders Pedersen er i samme situasjon som Hermann Tomasgaard. To innledende seilaser gjenstår og han har så langt godt heng på seilerne foran seg som ligger på medaljeplass. Også i Finnjolleklassen foregår medaljefinalen på torsdag.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Det er med andre ord en realistisk sjanse for at de norske seilerne kan kunne komme hjem med tre medaljer i OL-klassene – ett år før selve OL starter i Japan.

– Vi har erfart og lært mye om forholdene under prøve-OL som vi vil ta med oss hjem, sier sportssjef i Norges Seilforbund, Rigo de Nijs.

Spesielt er varmen en faktor – både med hensyn til seilernes ytelse på banen, men den har også innvirkning på hvordan vinden oppfører seg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.