Norge stiller med sitt beste mannskap i Triatlon World Cup i Lausanne

triatlon

Kristian Blummenfelt, Casper Stornes, Gustav Iden og Jørgen Gundersen er i Lausanne for å delta i World Cup. Forrige gang alle startet i samme konkurranse var i Bermuda WTS. Blir det et like bra resultat i dag?

Blummenfelt og Iden har prioritert WTS (Verdensserien) i år, med mål om gode plasseringer i toppserien.Det norske landslaget velger å være med i Lausanne for å teste neste års VM-løype. Det er en tøff løype over olympisk distanse (1,5 km svøm, 40 km sykling og 10 km løping).

Sykkelløypen er langt tøffere enn i Bermuda. Det er to bratte bakker på hver runde, hvorav den ene har en stigningsprosent på over 10, og det skal sykles 7 runder. Løpeløypa er flat, så når de har kommet så langt i konkurransen, handler det mest om hvem som fortsatt har futt i beina.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

En vennegjeng i god form
Sportssjef Arild Tveiten rapporterer om en gjeng som er klare til å vise fram sterke løp. Alle har hatt en grei reise til Lausanne og bra oppladning til konkurransen. Og alle er i godt humør.

– Vi tror dette kan være Jørgens (Gundersens) gjennombrudd. Har aldri sett sterkere ut på trening før konkurranse, t forteller Blummenfelt, før han legger til at Gundersen perset på en sykkel-løp overgangsøkt tidligere i uken.

Gundersen, som deltok i EM forrige helg, vedgår at han føler seg «like fresch som før EM» og klar for konkurransen. I EM styrte han farten både på svømmingen og syklingen, men fikk det tungt på løpingen.

– Dette er en bra løype, formen er bra og jeg gleder meg til konkurransen, forteller Blummenfelt.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Her er kjørestyrke på sykkelen det viktigste, det betyr fordel for gutta fra Norge, som alle er kjente som blant de sterkeste triatletene internasjonalt på sykkel, tilføyer Tveiten.

– Dette er den tøffeste sykleløypa vi sykler gjennom sesongen, forteller Casper Stornes, han som overrasket alle i Bermuda og dro fra feltet opp den tøffe bakken der. Han er klar for å skape spenning på sykkelen, hvis mulighetene byr seg.

– Det er flere som klarer å kjøre hardt oppover, men du skal også kjøre hardt nedover og på flata, og her er vi sterkere, forteller han.

Casper har følt seg litt tung i det siste, «men kroppen har kommet seg nå. Jeg er i god løpsform og jeg har løpt godt i høyden i sommer». Han har lyst på en plass på podiet i morgen. Det er en plass han kanskje først og fremst kjemper med de andre nordmennene om, i tillegg til Johnny Brownlee fra Storbritannia og Jonas Schomburg fra Tyskland. Selv om Tveiten tilføyer at dette er det sterkeste feltet han har sett på startlisten av en World Cup konkurranse i år.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Det er lett å høre at stemningen er høy i den norske gjengen. De flirer og tøyser med hverandre. De forteller om en flott by og nydelig vann. At de gleder seg og er klare for konkurranse kommer tydelig fram. Det er kanskje ikke urimelig å holde dem som de største favorittene på en dag som dette?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.