Norge på plass i Leeds for verdensserien i triatlon

leeds

Lotte Miller, Kristian Blummenfelt og Casper Stornes er på plass i Leeds foran helgens WTS-løp. De norske utøverne som stiller til start i verdensserien (WTS) i Leeds på søndag er, om mulig, enda mer fokuserte på hva de skal gjennom, enn de har vært noen gang tidligere.

Denne våren har det vært knyttet langt høyere forventninger til dem, etter at de alle har vist at de kan konkurrere helt i verdenstoppen. Det er langt mer medieinteresse rundt dem enn de er vant til, også internasjonalt; både Blummenfelt og Stornes ble bedt om å stille til intervjuer med blant annet BBC før dagens race-brief.

Da er det lett å bli imponert over hvor fokuserte de er, når vi møter det norske laget til frokost og trening to dager før konkurransen.

I damenes løp er det veldig åpent i år
Norges eneste utøver i kvinnefeltet, Lotte Miller, har slitt litt med en forkjølelse etter NM-sprinten, som hun vant forrige helg. Derfor har hun måttet holde tilbake litt på trening denne uken, men hun har tro på å være hundre prosent i form på søndag. Da skal hun gjennomføre WTS Leeds for første gang, noe hun gleder seg stort til. «Jeg trener ikke så mye i bakker der jeg bor i Danmark, men jeg tror likevel denne løypa kan passe meg. Normalt går det greit i bakker og kupert terreng sånn som her,» forteller Miller.

Les også:  NM-gull til Vickhoff Lie og Sellæg

På spørsmål om hvilke konkurrenter hun tror kan gjøre det bra i Leeds, trekker Miller fram de amerikanske kvinnene. Katie Zafares og Kirsten Kasper er nummer to og tre i WTS-sammendraget, og de var begge med på laget da USA vant WTS miksstafetten i Nottingham torsdag. Taylor Knibb og Taylor Spivey er andre amerikanere Miller tror kan gjøre gode løp i Leeds.

Flora Duffy, som vant i fjor og som leder årets verdensserie, har trukket seg på grunn av skader hun har pådratt seg etter sykkelvelt tidligere i år. I tidligere utgaver av konkurransen i Leeds har det vist seg viktig å være rask på svøm for å komme med i første gruppe. Med Flora Duffy ute av spill, er Miller usikker på hvorvidt det er like viktig i år. Miller mener det er sannsynlig at de britiske jentene, som er sterke svømmere, vil svømme hardt med håp om å komme av gårde i en egen gruppe på sykkelen.

– Jeg håper å ligge på tærne til en av dem på svømmingen, forteller hun, og legger til at hun ikke er sikker på om de klarer å holde unna fra de andre på syklingen.

Les også:  Storslalom: Kongepokal til Stjernesund og Saltvik Pedersen

– Det kan gjøre det mulig for Ashley Gentle å komme opp. Svømmingen er hennes svakeste side, men hun er en av de aller raskeste løperne i feltet, forklarer Miller.

Konkurransen i Leeds begynner i Waterloo lake, i en av Europas største byparker. Herfra sykles det en drøy mil inn mot sentrum, hvor sykkeletappen avsluttes med 7 runder i en ganske teknisk rundløype på 4 km. Konkurransen avsluttes med en kupert løperunde på 2,5 km som løpes 4 ganger.

Herreløpet er like åpent
Som Flora Duffy kjørte Brownlee-guttene hardt opp bakken fra skiftesonen ved Waterloo Lake i fjor. Det viste seg avgjørende, da hovedfeltet aldri klarte ta dem igjen. Både Kristian Blummenfelt og Casper Stornes tror at det er mindre sannsynlig at noe slikt vil skje i år. Alistair Brownlee er ikke med, og Jonathan Brownlee klarer ikke å gjøre den jobben aleine, forklarer de.

«Men det er mulig at noen utnytter de tekniske partiene i rundløypa i sentrum til å skaffe seg en luke», forklarer Blummenfelt.

Stornes er enig. For sin egen del tror han at han vil være litt bak på svøm.

– Jeg må sikkert jobbe ganske hardt i begynnelsen på sykkelen for å komme meg opp. Men jeg tror jeg skal klare å komme meg opp visst jeg begynner trykket tidlig. Så håper jeg selvfølgelig å komme meg opp i første gruppe og brenne av litt folk inne i byen her, sier Stornes.

Les også:  Super-G: NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

Stornes er som Blummenfelt en meget sterk syklist, og er mer effektiv i en teknisk løype enn mange av konkurrentene.

– Samtidig har jeg ikke lyst til å kjøre meg helt i senk, for jeg har lyst til å løpe bra også, legger han til.

Mario Mola er blant utøvere Blummenfelt og Stornes tror kan være sterk på søndag. «Når han er med, er han alltid å regne med blant favorittene,» forklarer sportssjef Arild Tveiten. Jake Birtwhistle fra Australia, som er en rask løper, er en annen konkurrent Blummenfelt trekker fram.

Tveiten har selv Kristian Blummenfelt som sitt heteste tips.

– Det er teknisk løype. De norske guttenes største styrke er på sykkelen, hvor de kan mørne beina til konkurrentene, som gjør at det ikke er noen som løper raskere enn dem. Dette kan bli veldig bra, avslutter Tveiten.

Du kan følge løpene på TV2. På Sumo vises konkurransene live, med kl 13.52 start for kvinnenes løp og kl. 16.37 for herrenes løp. TV2 Sportskanalen viser kvinnenes løp kl. 15 og herrenes løp kl. 21.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.