Nordic Choice Hotels lanserer læringsprogram for kokkelærlinger

Nordic Choice Hotels

For å tiltrekke seg fremtidens kokker har Nordic Choice Hotels, i samarbeid med videregående skoler og opplæringskontorer over hele landet, utarbeidet et eget læringsprogram for kokkelærlinger.

Sammen med vidergående skoler, opplæringskontorer og samarbeidspartnere har Nordic Choice Hotels utarbeidet en intern opplæringsplan for alle kokkelærlinger i tråd med det som til enhver tid er gjeldende læreplan. Når eleven starter utdanningsløpet sitt, vil eleven få mulighet til å inngå i et eget opplæringsprogram i regi av Nordic Choice Hotels.

Eleven vil få en faglig leder og Nordic Choice Hotels arrangerer to felles samlinger for lærlingene hvert år sammen med initiativets samarbeidspartnere. Målet med Kokkekompaniet er å legge til rette for økt faglig utvikling, kompetanse og opplæring, samt åpne dørene for fremtidige karrieremuligheter. 

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

– Behovet for å utvikle og rekruttere nye talenter på tvers av hele organisasjonen øker. Det er ingen hemmelighet at det har vært vanskeligere å rekruttere til servicebransjen etter korona. Det ønsker vi å gjøre noe med, og vi håper at Kokkekompaniet vil bidra til at flere får øynene opp for hvilke karrieremuligheter som finnes i selskapet og i bransjen generelt, sier Jørgen Holst, People & Culture i Nordic Choice Hotels. 

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

I vår har Nordic Choice Hotels vært ute og rekruttert elever til læringsprogrammet, og første kull starter opplæring og veien mot fagbrev høsten 2022. Kokkekompaniets første kull består av 27 elever fra vg1 og vg2. 

– Vi håper at vi på sikt kan utvide dette programmet til å gjelde flere områder av virksomheten, og sist men ikke minst, at vi også kan inspirere bransjekolleger til å gjøre det samme. Vi tror at det å tilrettelegge for utvikling, læring og opplyse om hvilke muligheter som finnes i bransjen vår, er et riktig og viktig steg i arbeidet med rekruttering fremover, avslutter Holst. 

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Kokkekompaniets samarbeidspartnere er blant andre Bama, Ringnes, Nortura og Solera. Nordic Choice Hotels har også etablert et eget team internt med ambassadører fra ulike områder av virksomheten, som sammen med selskapets HR-avdeling, videregående skoler og opplæringskontorer skal sikre kontinuerlig fremdrift, kvalitet og gjennomføring av opplæringsløpet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.