Slik blir det nye året på NRK P1

nrk

Nyhetsprogrammet «Dagens» skal fornye måten du lytter til dagsaktualitetene på, «HC og Andrea» skal gi deg godt ettermiddagsselskap, Rune Nilson skal lede «Landsmøte» og Pål Plassen ser på samfunnet med en ny vri i «Plassen». Slik blir 2020 i NRK P1.

Fra januar ser sendeskjemaet til NRK P1 litt annerledes ut. Noen programmer går ut, mens nye kommer inn. Her er noen av de nye programmene du kan lytte til fra januar 2020.

Mathias Nylenna skal gi deg de store nyhetssakene fra Norge og verden, fra politikk til samfunn, sport og underholdning. Til forskjell fra andre nyhets- og aktualitetsprogram, skal imidlertid Dagens bli mer personlig, og hente inspirasjon fra podkaster og visuelle nettartikler som virkelig går til bunns i tema.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Nylenna skal nemlig «skype» med demonstranter i Libanon, han skal besøke brannmannen som kjemper i skogbrannen, og snakke med nordmannen som ble fengslet i opptøyene i Hong Kong.

Programmet vil gi deg nyheter du kanskje har hørt noe om fra før, men det er i Dagens du får fortalt det på en måte som gjør at du husker det.

– Jeg er opptatt av å lage et nyhetsprogram med human touch og fokus på historiefortelling. For mange forbinder nyheter med noe tørt og kjedelig det vil jeg til livs! Og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å gjøre dette enn i Dagens, sier Nylenna.

Programmet tar over stafettpinnen fra Her og nå, og sendes mandag til fredag kl. 13.00 til kl. 14.00.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

HC Andersen returnerer til NRK, og skal, sammen med makkeren Andrea Lindquist, gi deg godt ettermiddagsselskap, musikk, personlighet og rom for oppdatering.

– Som den villfarne sønn, har jeg vært ute av den store NRK-familien i mange år nå. Som enhver villfaren sønn gleder jeg meg til å komme hjem, og kan nesten ikke vente til januar med å ta fatt på jobben. Håper og tror på et godt radio-år i 2020, sier Andersen.

HC og Andrea sendes fra kl. 17.00 – kl. 19.00 på hverdager fra januar.

Rune Nilson skal gi deg et pusterom med Landsmøte. Her skal lytterne blir kjent med nordmenn fra hver krik og krok – en slags riksdekkende lokalradio.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Programmet erstatter deler av Norgesglasset og Utakt, og skal sendes mandag til torsdag. Nilsons makker blir Elin Aandahl-Herseth. 

Landsmøte sendes fra kl. 11:00 – kl. 13:00 fra januar. 

På søndager skal Pål Plassen snakke om ting som opptar ham. Det nye programmet Plassen skal se på ting som skjer i samfunnet med en ny og personlig vri.I tillegg vil det bli mye god musikk, med en særdeles dreven og folkekjær programleder.

– Endelig, nå begynner brikkene å falle på plass. Jeg er stolt over den massive utviklingen og den store nyskapningen som vises i en rekke redaksjoner. Det er hardt arbeid over alt, sier P1-sjef Bjørn Tore Grøtte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.