Nordea: – Flere vil ha bærekraftig pensjon

kalkulator

Etterspørselen etter bærekraftige fond har økt markant både blant privat- og bedriftskunder. Nå spisser Nordea Liv tilbudet og lanserer en egenportefølje med fem bærekraftige fond.

– Vi ser en klar trend, etterspørselen etter bærekraftige fond har eksplodert den siste tiden. Bedriftskundene forventer å investere i en bærekraftig portefølje, mens privatkundene nå etterspør det i mye større grad enn tidligere. Det har helt klart skjedd et skifte, sier Randi Marjamaa, administrerende direktør i Nordea Liv.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Nordeas rolle som forvalter er å bidra til varig endring, noe som innebærer at vi gjennom aktivt eierskap følger opp bærekraftsmålene over tid.

Nordea Liv har derfor gjort det enkelt for kundene å velge bærekraftig ved å lansere porteføljen Globale Aksjer Bærekraft. Dette er en portefølje som investerer i selskaper som utmerker seg i måten de håndterer risiko knyttet til miljø, menneskerettigheter, arbeidsvilkår og forretningsetikk (ESG-analyse). Det er for øyeblikket fem fond i porteføljen, blant dem Nordea Global Stars og Nordea Global Climate and Environment. Globale Aksjer Bærekraft ble lansert 1. juni i år og har blitt godt tatt i mot av kundene.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Samtidig har fondsforvalterne som forvalter Aktiva Bedrift fondene justert investeringsstrategien. Nå allokeres mer midler til bærekraftige fond. I dette kvartalet er det plassert 500 millioner kroner i Nordea Stars-fondene, samt 975 millioner kroner i det nye rentefondet Nordea Kreditt Pluss Etisk.

– Dette er bare begynnelsen, vi vil allokere stadig mer midler over i fond som er mer bærekraftige, altså i selskaper som scorer høyt på ESG-screening. Det er den veien det går og fokuset på bærekraft blir bare sterkere, sier Marjamaa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.