To deilige alkoholfrie drinker for sommeren

mocktail drikke drink

Mocktails har blitt årets store drikketrend både her hjemme og internasjonalt. Prøv disse deilige alkoholfrie alternativene i sommerferien!

Enten du nyter ferien til fjells eller har lange, late dager ved sjøen, kan du nyte drinker uten alkohol med god samvittighet.

– Sommeren er også den aller beste sesongen for ingredienser som bær og frukter som virkelig løfter spennende mocktails til nye høyder, sier mocktail-ekspert Marianne Erdal Mogstad hos Schweppes.

Internasjonal trend som du kan «ta med deg hjem»
Mocktails har tatt helt av i storbyer som New York og London, hvor enhver cocktailbar med respekt for seg selv nå tilbyr egen mocktail-meny.

Les også:  Nordisk Bocuse d'Or-suksess med norsk sjømat på menyen

– Hvorfor ikke være trendy selv, og overraske gjestene dine med en velsmakende mocktail hjemme eller på hytta? Det er bare å bruke fantasien med sommerens friske frukter og deilige bær, oppfordrer Erdal Mogstad.

Godt og lett å lage
Mocktails er både velsmakende og lette å lage. Hvis du er på fjellet i sommer, kan du for eksempel plukke noen tyttebær og finne et par einergrener.

– Slik kan du enkelt trylle frem en nydelig mocktail med inspirasjon fra den norske fjellheimen, sier Erdal Mogstad.

Les også:  Gode råd til påsketrafikken

To oppskrifter med friske råvarer

Her er to spennende mocktail-oppskrifter som tar utgangspunkt i deilige råvarer som mango, tyttebær og mynte. Begge passer perfekt til fest ved sjøen og til fjells.

Mocktail: Sommerkveld

30 ml einerbærsirup

1 ss tyttebær

3 isbiter

150 ml Schweppes Indian Tonic Water

Slik gjør du: Bland Schweppes Indian Tonic Water og einerbærsirup, ha i isbiter og tyttebær. Rør alt sammen og server.

Einerbærsirup: Ha 5 dl sukker og 3 dl vann i en tykkbunnet kjele, tilsett friske einergrener og kok opp til sukkeret er smeltet. Avkjøl sirupen før bruk.

Les også:  Snøens glitring i påskesola kan avsløre mer enn bare gode skiforhold

Garnityr: Einerkvist

Mocktail: Mango summer

½ mango

1 dl kokosvann

1 ts agavesirup

3–5 mynteblader

100 ml Schweppes Mint & Lime

8 knuste isbiter

Slik gjør du: Blend mango og kokosvann. Ha i agavesirup og mynteblader. Ha på isbiter. rør sammen alt før du til slutt heller på Schweppes Mint & Lime.

Garnityr: Kokoschips og mynte

Tips: Agavesirup får du i de fleste dagligvarebutikker med litt større utvalg, f.eks. Meny, Coop og Jacobs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.