MUSIKK: Philip Emilio slipper «Bla bla bla»

sony

Philip Emilio følger opp debutalbumet «Iris» med Unge Ferrari-gjestede «Bla bla bla» som er ute i dag.

I september i fjor slapp 29 år gamle Philip Emilio fra Oslo debutalbumet «Iris», hvor han var mer personlig enn noen sinne. Med låter som «Bygdøy», «Ærlig» med Kapteinen og «Venezia synker» fortalte han historier fra da han gikk på ungdomsskolen og videregående parallelt med nåtid. Historier om død, skuffelse, savn, kjærlighet og ensomhet. I dag er han tilbake og har teamet opp med Unge Ferrari på «Bla bla bla», en låt som kanskje er enda mer uptempo og dansbar enn det han har laget tidligere.

Les også:  TIX deler ut de norske jurystemmene i ESC

 Den har hint av noe Darkchild throwback bounce. Mer rappy, men mye melodi som alltid. Låta handler om at vi syns det er for mange som prøver for hardt, mange som snakker stygt bak ryggen din, men vil være din bestevenn når de møter deg. Jeg ser deg prate, men jeg hører bare bla bla bla, sier Philip Emilio.

Låten ble til i fjor sommer da han egentlig jobbet med debutalbumet.

«Produsent Filip Kollsete viste Omar Mohammed (topliner) og meg en beat han hadde til meg. Vi lagde melodier og tekst, dro inn Stig og fikk inn hans point of view, og resten er i historie. En veldig givende og leken prossess» – Philip Emilio

Les også:  Kyiv kammerkor: Fra krigen i Ukraina til Olavsfest

De siste årene har mye skjedd for Philip Emilio. Han har hatt hitlåter som «Ingen av dine venner» og «Følsom» og samarbeid med bant andre Astrid S, Arif og svenske Cherrie. I 2018 var han en av Norges mest omtalte artister, med topplasseringer på radiolistene og festivalopptredener  over hele landet, blant annet Slottsfjell og Findings.

Året ble toppet med et fullstappet Rockefeller i Oslo. 2019 var et relativt stille år for Philip Emilio, hvor han var mye i studio, brukte tid for seg selv og utviklet tingene han driver med – tekst og sang. På tampen av året kom debutalbumet «Iris».

Les også:  Astrid Smeplass lanserer motemerket Swim Club

– Det har vært en veldig positiv respons fra de som har hørt og jeg er veldig rørt av mange flotte tilbakemeldinger. Samtidig kunne responsen vært større, men jeg merker jo at den stadig vokser. Tiden etter har vært svært lærerik og gitt mersmak på å gå hardere med musikken. Jeg gleder meg til å se respons på den nye musikken jeg har laget og se verden bli frisk igjen, så jeg kan gå ut å spille så mange konserter som mulig, avslutter Philip Emilio.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.