Mester Grønn forlenger peonsesongen

mester grønn

Det hele startet for 5 år siden etter en idé fra Mester Grønn. De første peonknollene ble plantet på Hadeland. Etter mye kjærlighet og omsorg er det også i år tid for at du som kunde skal få nyte de flotte peonene hjemme i din egen stue. I år får Mester Grønn peoner fra Lesja og Jevnaker.

Peoner har sin blomstringsperiode på forsommeren, fra mai til juni. Mester Grønn sine kortreiste peoner er plantet høyt. Da kommer de senere enn i resten av Europa, og vi kan få nyte de fantastiske blomstene enda lengre. 

Alle Mester Grønn sine peoner er dyrket med naturgjødning og er ikke sprøytet. Det gjør at våre norskproduserte peoner er debiogodkjent, det vil si økologiske.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Fra peonknoll blir plantet til de første peonene kan høstes, tar det 3 år, og i år vil Mester Grønn selge om lag 50.000 norske stilker.

– Vi håper i nær fremtid å få til forskning og kunnskapssenter ved vårt hovedkontor som er lokalisert på Lierskogen. Gjennom økt kompetanse og kunnskap ønsker vi å kunne tilby norsk produsert peon både til hjemmemarkedet og resten av Europa, sier administrerende direktør i Mester Grønn, Erling Ølstad.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Slik steller du avskårne peoner

  • Lag et nytt snitt i blomstene før du setter de i vasen. Bruk en skarp, ren kniv når du snitter.
  • Sett blomstene i vann så fort som mulig etter at de er snittet for å hindre at luft tetter igjen poregangene som suger vannet opp i blomstene.
  • Vasen må være helt ren før peonene settes opp i. Bakterier kan tette porene i stilken og føre til dårlig vannopptak og redusere holdbarheten.
  • Sørg for at det aldri ligger blader i vannet, så rens den nederste delen av stilken for blader. 
  • Fyll på med rent, kaldt vann og tilsett holdbarhetsmiddel for snittblomster. Holdbarhetsmiddelet gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt. 
  • For at du skal få mest mulig glede av peonene dine anbefaler vi å sette blomstene lys, men ikke i direkte sollys. 
  • Sett gjerne peonene kaldt om natten. Dette kan være med på å forlenge levetiden. 
  • En vase fylt med overdådige, velduftende peoner bringer med seg ordentlig sommerfølelse, så sikre deg en herlig norskprodusert bukett i en av våre butikker før sesongen er over.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.