Mat og Landbruk 2019: Valgene for fremtidens matproduksjon tas nå

grønnsaker

– Valgene for fremtidens matproduksjon tas nå. Da må vi vite om og forstå de tingene som vil forme næringa vår, sier leder av programkomiteen for Mat og Landbruk 2019, Inger Lise Rettedal.

Klimaendringer setter allerede press på verdens evne til å produsere mat. I tillegg er det et krav fra forbrukere om bærekraftig matproduksjon.

Direktør i Norsk Landbrukssamvirke, og arrangør av konferansen, Ola Hedstein, håper konferansen skal være et sted hvor man kan løfte blikket og diskutere de store spørsmålene man kanskje ikke får tid til i en travel hverdag.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

– Det er mye som er usikkert med fremtiden. Men det vi vet er at vi er nødt til å produsere mer mat på knappere ressurser. Samtidig vil forbrukerne ha ren og trygg mat med en god historie. Der har vi et godt utgangspunkt, sier han.

Konferansen trekker til seg aktører utenfor landbruksnæringen
Over 350 deltakere deltar på konferansen fra næringa, politikk, forskning og annet næringsliv.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Inger Lise Rettedal mener konferansen er blitt en viktig arena for den trekker flere aktører også utenfor landbruksnæringa.

– Konferansen kombinerer folk fra flere ulike miljøer, ikke bare de som jobber innen businessen vår. Andre samfunnsaktører og næringsliv er viktig for bygge nettverk, sier hun.

– Vi har høstet gode erfaringer fra våre kolleger i Sverige, noe som har bidratt til at vi nå også ønsker å innføre kontantfrie Phonehouse-butikker her i Norge. Vi er selvfølgelig spente på hvordan markedet responderer, og som alltid vil vi lytte til kundene våre og ta tilbakemeldinger med videre i prosessen, sier Espen Bakken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.