Malaysias parlamentspresident til Stortinget

stortinget

En delegasjon ledet av Malaysias parlamentspresident Dato’ Mohamad Ariff Md Yusof besøker Stortinget mandag 21. januar. Formålet med besøket er å lære mer om hvordan det norske demokratiet fungerer.

Stortingspresident Tone W. Trøen tar imot Yusof på Løvebakken. Besøket følger opp den malaysiske parlamentarikeren Wong Chens visitt på Stortinget i oktober i fjor. Det malaysiske parlamentet står midt oppe i en omfattende reformprosess etter valget der i fjor, og arbeidsbesøket på Stortinget er et ledd i å innhente informasjon om Stortingets organisasjon og virke.

Les også:  Helsepersonellkommisjonen: – Det haster med å legge om kursen

Mer overordnet ønsker gjestene også å høre mer om norsk politisk kultur, maktfordelingsprinsippet og respekten for og tilliten til våre demokratiske institusjoner. Malaysierne har også besøkt Storbritannias og Australias parlamenter for å innhente informasjon og erfaringer.

– Å gi råd og innspill til andre parlamenter i deres arbeid med å styrke sitt demokratiarbeid oppleves veldig nyttig. Vår demokratiske tradisjon med maktfordelingsprinsippet og folkesuverenitetsprinsippet er lang og det er fint å få dele våre erfaringer med andre. Jeg er stolt over at Norge er et av landene, sammen med Storbritannia og Australia, som Malaysia henvender seg til, sier Trøen.

Les også:  Ny undersøkelse: Foreldre vet ikke hva barna opplever på nett

Etter møtet på stortingspresidentens kontor og signering av gjesteboken, vil delegasjonen treffe Stortingets assisterende direktør Kyrre Grimstad for blant annet å få innsikt i Stortingets komitéstruktur. Besøket på Stortinget avsluttes med en omvisning i stortingsbygningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.