Løsner for kontaktløs betaling i Norge

kontaktløst kort

Mens julehandelen er i gang for fullt passeres to milepæler for kontaktløs betaling i Norge: 1 million kontaktløse BankAxept-kort i det norske markedet og 1 million betalingstransaksjoner med kontaktløse BankAxept-kort.

Ferske tall fra BankAxept viser at denne betalingsmåten virkelig er i ferd med å skyte fart. Over 300.000 betalingstransaksjoner med kontaktløse BankAxept-kort ble gjort i november, og antall transaksjoner dobles hver måned. Flere og flere butikker og kjeder åpner nå opp for løsningen.

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Vi ser nå at nordmenn er i ferd med å trykke denne betalingsmåten til sitt bryst. Vi forventer at veksten i antall kontaktløse transaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere butikker og kjeder vil ta i bruk kontaktløs betaling. Dette vil utgjøre et tydelig skifte i bruken av digitale betalingsløsninger i Norge, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept.

Statistikk fra BankAxept viser at nesten alle betalingsterminaler i Norge er klargjort for å håndtere kontaktløse betalinger med kort. Kortholderne er likevel avhengig av at butikkene har aktivert funksjonen i sine betalingsterminaler.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

I november ble ytterligere 10.000 terminaler aktivert for bruk av kontaktløse BankAxept-kort. BankAxept forventer at dette vil øke ytterligere i takt med antall kontaktløse BankAxept-kort som rulles ut i markedet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.