Dette er nordlendingers korona-forsetter

deprimert

4 av 10 nordlendinger spiste mer og trente mindre med all innetiden, stengte treningssentre og andre koronatiltak. Samtidig har de fleste satt seg «korona-forsett» for når landet gjenåpnes.

Korona-situasjonen har hatt en betydelig innvirkning på trenings- og kostholdsvanene våre, ifølge en spørreundersøkelse utført i begynnelsen av mai av YouGov for Herbalife Nutrition.

– Det er tydelig at den spesielle situasjonen med restriksjoner fra myndighetene har påvirket oss, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition, og legger til:

– 3 av 10 nordlendinger oppgir at de tillatte seg mer kos i disse spesielle tidene, som for eksempel et glass vin eller snacks om kvelden. I tillegg begynte 1 av 4 å kjedespise. Det er veldig forståelig, samtidig som det er på tide å tenke over hvilke vaner vi ønsker å ha når alt dette er over.

Les også:  Varsler-skandale i Bodø: Ap-politiker skal ha blitt kalt "psykisk ustabil"

Det er også en god del nordlendinger som har bedret kostholdet og treningsvanene sine som følge av korona, men Bergmann mener det er viktig å få fram nyansene i dette.

– 22 prosent av nordlendinger trente mer, og 10 prosent spiste sunnere som følge av den ekstraordinære tiden. Det er bra, men det er viktig å presisere at de som allerede trener har trent mer gjennom denne tiden, mens de mest inaktive nordlendingene gjerne har forblitt inaktive, forklarer Bergmann.

Etter korona-tiden ønsker hele 6 av 10 nordlendinger å endre trenings- og kostholdsvanene sine.

– Det er ikke småting Nordlands innbyggere skal i gang med når kongeriket åpnes igjen. Nesten halvparten av alle nordlendinger mener de skal begynne å trene oftere, trene på nye tider eller gå på flere turer. Dessuten skal 3 av 10 lage sunnere måltider eller spise sunnere snacks, forteller Bergmann.

Les også:  Gladnytt: 1,2 milliarder kroner sikrer nordlendingenes tenner!

Flere nordlendinger ønsker også å benytte tiden etter korona til å spise frokost oftere og trene mer med folk de vanligvis ikke trener sammen med.

– Det er bra at så mange har lyst å satse på fysisk aktivitet og kosthold etter hvert som restriksjonene fjernes. Det er imidlertid viktig å sette seg realistiske mål, og derfor er jeg glad for å se at spaserturer er det mest populære løftet, smiler Bergmann.

Ifølge den landsdekkende Herbalife Nutrition-undersøkelsen er det kun tre prosent av nordlendinger som ønsker å bedrive mer online trening i etterkant av korona.

– Det er lite som tyder på at online trening er den neste oljen. Kun fire prosent av nordlendinger har satt i gang med online trening i disse spesielle tidene. Jeg mener at det illustrerer hvor viktig det er å komme seg ut blant folk. Treningspartneren eller joggegruppen din er alfa og omega for motivasjon og trivsel knyttet til din fysiske aktivitet, sier Bergmann og legger til:

Les også:  LEDER: Strømprisen i nord tidobles, NRK skylder på Sverige!

– Livet er en maraton, ikke en sprint. Og hvis du bokstavelig talt har lyst å løpe en maraton – eller bare bli i bedre form og føle deg bedre – anbefaler jeg å ta en grundig gjennomgang av vanene dine, å lage en plan og å avtale treningsøkter og sunne måltider med venner og familie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.