Dette er nordlendingers korona-forsetter

deprimert

4 av 10 nordlendinger spiste mer og trente mindre med all innetiden, stengte treningssentre og andre koronatiltak. Samtidig har de fleste satt seg «korona-forsett» for når landet gjenåpnes.

Korona-situasjonen har hatt en betydelig innvirkning på trenings- og kostholdsvanene våre, ifølge en spørreundersøkelse utført i begynnelsen av mai av YouGov for Herbalife Nutrition.

– Det er tydelig at den spesielle situasjonen med restriksjoner fra myndighetene har påvirket oss, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition, og legger til:

– 3 av 10 nordlendinger oppgir at de tillatte seg mer kos i disse spesielle tidene, som for eksempel et glass vin eller snacks om kvelden. I tillegg begynte 1 av 4 å kjedespise. Det er veldig forståelig, samtidig som det er på tide å tenke over hvilke vaner vi ønsker å ha når alt dette er over.

Les også:  Ny direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge

Det er også en god del nordlendinger som har bedret kostholdet og treningsvanene sine som følge av korona, men Bergmann mener det er viktig å få fram nyansene i dette.

– 22 prosent av nordlendinger trente mer, og 10 prosent spiste sunnere som følge av den ekstraordinære tiden. Det er bra, men det er viktig å presisere at de som allerede trener har trent mer gjennom denne tiden, mens de mest inaktive nordlendingene gjerne har forblitt inaktive, forklarer Bergmann.

Etter korona-tiden ønsker hele 6 av 10 nordlendinger å endre trenings- og kostholdsvanene sine.

– Det er ikke småting Nordlands innbyggere skal i gang med når kongeriket åpnes igjen. Nesten halvparten av alle nordlendinger mener de skal begynne å trene oftere, trene på nye tider eller gå på flere turer. Dessuten skal 3 av 10 lage sunnere måltider eller spise sunnere snacks, forteller Bergmann.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Flere nordlendinger ønsker også å benytte tiden etter korona til å spise frokost oftere og trene mer med folk de vanligvis ikke trener sammen med.

– Det er bra at så mange har lyst å satse på fysisk aktivitet og kosthold etter hvert som restriksjonene fjernes. Det er imidlertid viktig å sette seg realistiske mål, og derfor er jeg glad for å se at spaserturer er det mest populære løftet, smiler Bergmann.

Ifølge den landsdekkende Herbalife Nutrition-undersøkelsen er det kun tre prosent av nordlendinger som ønsker å bedrive mer online trening i etterkant av korona.

– Det er lite som tyder på at online trening er den neste oljen. Kun fire prosent av nordlendinger har satt i gang med online trening i disse spesielle tidene. Jeg mener at det illustrerer hvor viktig det er å komme seg ut blant folk. Treningspartneren eller joggegruppen din er alfa og omega for motivasjon og trivsel knyttet til din fysiske aktivitet, sier Bergmann og legger til:

Les også:  Frykter dyrtid kan føre til oppblomstring av useriøse i Nordland

– Livet er en maraton, ikke en sprint. Og hvis du bokstavelig talt har lyst å løpe en maraton – eller bare bli i bedre form og føle deg bedre – anbefaler jeg å ta en grundig gjennomgang av vanene dine, å lage en plan og å avtale treningsøkter og sunne måltider med venner og familie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.