Lørdag skal fiskeriminister Odd Emil plukke søppel i Bodø

Nærings- og fiskeridepartementet

Hold Norge Rent har invitert til en nasjonal ryddedugnad for å fjerne søppel fra kyst og strender. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen har selv tatt initativ til å rydde i sin hjemkommune Bodø. Han oppfordrer alle som bor langs kysten til å bli med på dugnaden.

– Søppel og plast i havet er et alvorlig miljøproblem. Det påvirker kyst og strender, og de marine økosystemene. Vi som kommer fra sjømatnasjonen Norge vet hvilket verdifullt matfat havet er, og vi må være flink til å ta vare på livet i havet, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Fiskeriminister Ingebrigtsen har tatt initiativ til strandrydding i Breivika i Bodø, lørdag 5. september kl. 09.30.

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Årets ryddeaksjon er en flott aktivitet for enkeltpersoner, venner, familier, kolleger, idrettslag, velforeninger, skoler, dykkerklubber, pensjonister, barnehagebarn, russ, speidere, fiskere – og mange flere! Jeg håper så mange som mulig blir med i år, sier fiskeriminister Ingebrigtsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Lørdag 5. september markerer åpningen for Strandryddeuka. Alle som ønsker å delta kan registrere en ryddeaksjon i perioden 5. til 20. september og få gratis ryddeutstyr på ryddnorge.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.