Lettere for småbedrifter i reiselivsnæringen å få koronastøtte

Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet utvider støttemulighetene for småbedrifter og oppstartsbedrifter i reiselivsnæringen, som er påvirket av korona-epidemien.

– Dette gir oss større muligheter til å støtte de små aktørene innenfor reiselivet, og spesielt de som startet opp rett før virusutbruddet. Småbedriftene og oppstartsbedrifter uten økonomisk buffer har det spesielt tøft om dagen. Samtidig utgjør disse bedriftene viktige arbeidsplasser og gir verdiskaping rundt i hele landet. Noen av dem kan kanskje utvikle seg til fremtidige vekstbedrifter hvis de får drahjelp nå, sier næringsminister Iselin Nybø. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Normalt er det slik at det ikke kan gis statsstøtte til virksomheter som er i «økonomiske vanskeligheter», slik dette er definert i statsstøttereglene. En endring i EUs midlertidige retningslinjer for statsstøtte, som ble innført i forbindelse med korona-situasjonen, innebærer at det ikke lenger er nødvendig å vurdere om småbedrifter er i økonomiske vanskeligheter.

Dette åpner for at flere småbedrifter kan få støtte under de midlertidige reiselivsstøtteordningene som administreres av Innovasjon Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Småbedrifter er definert som bedrifter med under 50 ansatte og årsomsetning under 100 millioner kroner.

For større bedrifter kan støtte ikke gis dersom de var i økonomiske vanskeligheter per 31.12.2019 og fremdeles er det ved tidspunkt for støttetildeling

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.