LESERINNLEGG: FrP sier NEI til nye «dusteforbud»

frp

FrP har alltid stått på folket og den lille mann sin side mot forbud, påbud, restriksjoner og formynderi.

Av Tor Andre Johnsen, Stortingsrepresentant og medlem transportkomiteen (FrP)

Mens den politisk venstresiden har en lang tradisjon med å innføre påbud etter påbud og forbud etter forbud, så har FrP kjempet for frihet, deregulering og at det som er vanlig og lovlig i andre land også må være tillatt i Norge.

«Dusteforbud» som sosialistene har stått for opp gjennom årene er lang. Stengetidsbestemmelser som gjorde at butikker ikke kunne holde åpent på kveldstid, forbud mot rullebrett, forbud mot parabolantenner, forbud mot lakrispiper, forbud mot vannscootere etc. I den senere tid kan man trekke frem nullutslippssoner for bensin- og dieselbiler – eller rettere sagt forbudssoner. Noen vil til og med forby salg av nye bensin- og dieselbiler. Sist ut er Sp og Sv som langt på vei vil sette foten ned for elsparkesykler igjen. 

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

FrP har tatt kampen mot alle forbud og gradvis åpnet for sunn fornuft, og at mesteparten av det som tidligere var forbudt nå er tillatt. Status etter våre drøyt seks år i regjering er at mange helt ulogiske og unødvendige forbud har blitt opphevet. Da FrP satt i regjering ble det ikke innført et eneste «dusteforbud». Et forbud vi fikk fjernet var for eksempel at det ikke var tillatt med elsparkesykler.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Men vi fikk knapt flyttet ut av regjeringskontorene før regjeringen allierer seg med Sp og resten av den knallrøde venstresiden for å innføre forbud mot elsparkesykler, og forslag om forbudssoner for bensin- og dieselbiler i byene.  

Alt skal reguleres, og helst forbys. Med det seneste forslaget om restriksjoner på elsparkesykler, som har støtte fra alle partiene i stortingets kommunalkomite – med unntak av FrP, risikerer man at kommunene får muligheten til å sette ned foten for et effektivt og godt likt transportmiddel. Et transportmiddel som ikke forurenser, ikke støyer og bråker, ikke tar mye plass, ikke er subsidiert og gir brukerne en helt unik frihet til å forflytte seg raskt og effektivt dit de ønsker.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

At Sv, Ap, Sp og eventuelt Rødt og MDG vil gjøre det vanskeligere med elsparkesykler er ikke overraskende, men at de også har fått med seg Høyre, KrF og kanskje V, er overraskende og skuffende. 

Jeg kan imidlertid love at FrP vil fortsette å kjempe mot «dusteforbud», både at forbud vi sørget for ble fjernet ikke gjeninnføres og at andre dårlige begrunnede forbud fjernes eller hindres innført.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.