LESERINNLEGG: Et budsjett for investorer – ikke for innbyggerne i Nordland

nfk

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i prosjekt og arrangementsstøtte til kultur.

Av gruppeleder Rødt Per-Gunnar Skotåm og fylkestingsrepresentant Synne Bjørbæk.

Rødt har tidligere i Fylkestinget kritisert Fylkesrådet for ikke å oppfylle samfunnsoppgaven hvor hensikten er å tilby Nordlandsinnbyggerne et tjenestetilbud innafor samferdsel, videregående utdanning, tannhelse og kultur. I stedet har Nordlandssamfunnet opplevd nedtrekk over år på alle disse områdene.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Fylkesrådet har med støtte fra flertallspartiene bygd opp fond, som nå skal benyttes til å støtte næringstiltak og investorer i både norske og utenlandske selskap.

I en egen pressemelding skryter Fylkesrådet av at de skal bruke 180 millioner til grønne investeringer og støtte til næringsdrivende. Utover dette skal fylkeskommunen bruke 100 millioner til Innovasjon Norge samt ytterligere investeringstiltak i Nordland.

Det er Rødts oppfatning at dette ikke er innafor samfunnsoppgaven til Nordland Fylkeskommune. Vi skal ikke gi investorstøtte til kapitalgrupperinger som har nok fra før når viktige oppgaver som utdanning, samferdsel, tannhelse og kultur skriker på økte midler. Rødt ønsker en fylkeskommune for innbyggerne – ikke for investorene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.