Lag julestemning på små areal

juledekor

Ikke alle bodøværinger bor i store hus eller leiligheter, mange bor på små hybler eller leier rom der man ikke har så mye plass til juletre eller dekorasjoner. Men det finnes noen smarte tips som kan få igang julestemningen likevel.

Juletreet er et av symbolene på jul og feiring, bli med å utforske hvordan du kan lage et juletre som du får plass til der du bor.

Eplekasser eller tilsvarende har lenge vært populære som hyller. Hva med å stable dem til et tre? Ikke bare kan du få treets silhuett, du får også plass til pakker og juledekorasjoner, som blomster, inne i treet. Og mens du holder på, hva med å tilsette en lyslenke eller to, så blir det virkelig et juletre av de gamle kassene.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Det er ikke gran, alt som har barnåler. Det finnes likevel trær, og kanskje først og fremst i potter, som vi liker å bruke inne til å pynte til jul. Vet du for eksempel at julestjernen stammer fra Mexico? Kanskje skal vi ta inspirasjon fra hjemlandet og pynte kaktusen i vinduskarmen med flammende fargede julestjerner?

Har man ikke plass til et tre, har man kanskje plass til en gren? En gren som kan henge fra taket, eller rett og slett ta plassen i vinduskarmen. Er det en mørk glatt gren eller en trollete gren fra et tre med skjegg som er din favoritt? Uansett – det er lov å henge lys og kuler på annet enn grantreet, og i julen er det lov å slå seg litt ekstra løs og finne frem koselige juleminner og gammel pynt. Til og med gamle dorullnisser kan få lov til å lufte seg.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Velg et tre som gir deg plass til å leve, men likevel plass til å dekorere med gammelt og nytt, rødt, glitter og hvitt, papp, metall og ikke minst; blomster. Mer informasjon og artikler om julestjerner og planter finner du på www.obp.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.