Rekordhøye strømpriser – Vedfyring koster halvparten!

jul

De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge.

Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kWh. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere.

Mange alternative energikilder er også dyre nå. Disse avhenger også delvis av strømtilførsel. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste og mest økonomisk stabile oppvarmingsformen.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– Jøtul-gruppens vedovner gir deg miljøvennlig hygge hele året, og når strømprisen nå ligger godt over 2.- pr KW/H og vedfyring koster ca halvparten vil du også kunne redusere dine utgifter til oppvarming med flere tusen pr år. Dette året kan man derfor kombinere miljøvennlig hygge og kos, og samtidig spare penger til oppvarming, sier René Christensen, konserndirektør Salg i Jøtul.

Prisen på ved er også gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde. Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kWh. I tillegg er det også mange skogseiere, ikke minst offentlige, som tynner i skog og mark, og som tillater ”selvplukk” av trær og kapp. Da har du billig og kortreist energi, som også er miljøvennlig. Egeninnsats kan dermed bidra til å spare inn på disse kostnadene.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

En rentbrennende vedovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe som gir bedre fyringsøkonomi. Fyrer du i tillegg fra toppen og ned har du en oppvarmingskilde som både er godt for miljøet, og godt for lommeboka.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.