Kritikkverdig avgjørelse i Jemtland-saken

Stine Sofies Stiftelse

NRK melder at tingretten nå har opphevet besøksforbudet den drapsdømte Svein Jemtland har vært ilagt ovenfor sine barn. Stine Sofies Stiftelse mener tingrettens avgjørelse er kritikkverdig.

– Jeg blir sjokkert og lei meg når barna, som i praksis er sin avdøde mors nærmeste pårørende, nå må tåle å bli kontaktet av sin drapsdømte far – før barnesakkyndig har vurdert hva som faktisk er til barnas beste. 

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Det sier Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse. Hun mener det er bekymringsverdig at Hedmarken tingrett har opphevet besøksforbudet Jemtland har vært ilagt. Tingretten viser til at det er problematisk å opprettholde et besøksforbud inntil den sivile saken om samvær er avgjort.

– Barn er av natur lojale overfor sine foreldre. Derfor kan det være vanskelig for noen barn å enten avvise eller akseptere henvendelser fra en drapsdømt forelder, forteller Austegard, som mener barns beste alltid må være det viktigste i slike vurderinger.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

– Barn bør få slippe den lojalitetskonflikten det utgjør å ta stilling til om de skal avvise eller akseptere hevendelser fra en drapsdømt forelder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.