Krever sprinkleranlegg i alle norske parkeringshus

bilbrann

Etter brannen i parkeringshuset ved Sola flyplass krever Tryg Forsikring nå en gjennomgang og kartlegging av alle norske parkeringshus med tanke på brannsikkerhet.

– Som et strakstiltak må alle offentlige parkeringshus utstyres med sprinkleranlegg. Det er tankevekkende at vi får en så stor skade i et område med god brannberedskap. Det forteller oss at norske parkeringshus er potensielle brannbomber, og at skadene kan bli enorme dersom en brann starter, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Sprinkleranlegg kan forsinke brann
Det som trolig er den største og dyreste bilbrannen noensinne i Norge kan føre til at 1300 biler til en verdi av minst 320 millioner kroner blir kondemnert. I tillegg kommer kostnader ved opprydding samt verdien av selve bygget.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

– Vi vet at Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap skal gå gjennom brannen. Men vi mener det må en full kartlegging til, og at det må komme et øyeblikkelig påbud om sprinkleranlegg i alle norske parkeringshus.

– Sprinkleranlegg kan forsinke en brann slik at brannmannskap får bedre tid på seg til å slokke. I Stavanger gikk det bare 10 minutter før konstruksjonen ble så skadd at brannfolkene måtte ut. Et sprinkleranlegg kunne forlenget denne tiden, sier han.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Ingen avgjørelse om riving
En foreløpig rapport ble fremlagt i dag, og avgjørelsen om det brannskadde parkeringshuset skal rives er utsatt. Det er fremdeles uforsvarlig å slippe folk inn, og en sleperobot vil nå fortsette med å ta ut biler inntil videre.

– For vår del er vi fornøyd med at beslutningen om riving er utsatt. Etter en gjennomgang av bygget i dag ser vi at det fortsatt kan være håp om å redde verdier. Spesielt i ytterkantene av bygget, lengst vekk fra brannstedet, er det sjanse for å finne biler som ikke er så skadet at de ikke kan reddes, sier Irgens.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Tryg Forsikring har fått inn 120 skadesaker, og har fremdeles 65 biler stående inne i parkeringshuset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.