LESERINNLEGG: Regjeringen Solberg på ville veier

vidar kleppe

Regjeringen Solberg med det tidligere familiepartiet KrF på laget fører en dypt usosial politikk ovenfor folk og familier som sliter i Norge. Tenk at titusener av nordmenn den siste tiden har mistet: arbeidsavklarings-penger kalt AAP – før de er ferdig avklart mot uføretrygd eller arbeid. Dette er rett og slett et stort svik ovenfor våre medmennesker i Norge som har det mer enn vanskelig og sliter med å få hverdagen til å gå opp.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

En karantenetid for ny AAP runde er satt, noe som betyr at disse menneskene blir kommunens ansvar over sosial budsjettet i kommunen de bor i minst 1 år. Dette vil føre til økte sosialhjelp-utbetalinger for kommunene i Norge og større utfordringer for personer og familier som allerede sliter tungt.

Det er også ute på høring å redusere eller fjerne uføregraden til de uføre om disse klarer å stå i jobb en liten periode. Dette er i strid med regjeringens sin egen arbeidslinje og hele intensjonen med uførereformen. Dette i en tid da det norske folk opplever økte avgifter og egenandeler, skatt på sykdom, rekordhøy bensinpris, nye bomstasjoner, høye strømpriser – dette bare for å nevne noen viktige politiske saker fra regjeringen som rammer økonomien til folk flest.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Det gjør heller ikke saken bedre at bostøtten er blitt redusert og fjernet for de aller fleste på minste pensjonsnivå. Demokratene mener bestemt at folk som sliter i Norge trenger og fortjener mye bedre enn dette. Ja, faktisk er regjeringen til Erna Solberg i disse viktige sakene – helt på ville veier. Nok er nok!

Vidar Kleppe
Ordførerkandidat for Demokratene i Nye Kristiansand

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.