KEiiNO slipper debutalbumet «OKTA»

s1

Kombinasjonen av dansbar pop, nordiske melodilinjer og samisk joik trollbandt verden under Eurovision Song Contest i mai 2019. Men KEiiNO var langt i fra et one-hit wonder, og nå er det mangfoldige debutalbumet «OKTA» klart og slippes 15. mai.

En av KEiiNOs grunnverdier er aksept for å være annerledes, og budskapet om likeverdighet og anerkjennelse formidles i tekstene som skrives sammen med Tom Hugo’s ektemann Alexander Nyborg Olsson. Fred, Alexandra og Tom kommer fra ulike bakgrunn og fra ulike deler av landet, og OKTA er mangfoldig på flere plan. På albumet som er spilt inn fra Alta i nord til Adelaide i sør bidrar personer fra 15 nasjoner.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

KEiiNO har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt samisk kultur, og ble etter suksessen i Eurovision 2019 utnevnt som ambassadører for FNs år for urfolksspråk. Det var bakgrunnen for at KEiiNO gikk i gang med sitt neste prosjekt; Lage musikk sammen med urfolksartister fra andre deler av verden. Og for å bidra til å ivareta de flere tusen av år gamle vokaltradisjonene skulle «soundet» være tilpasset et ungt, strømmende publikum. OKTA inneholder fire slike samarbeid, deriblant de Australske ARIA-vinnerne Electric Fields, Haka-bandet Te Hau Tahiti, Native American-rapper Drezus og strupesangerinnen Charlotte Qamainq (Canada).

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Selv om det har vært mange bidragsytere på albumet, er det fremdeles KEiiNO selv som gir ut og finansierer OKTA. 8 singler, 3 musikkvideoer, en Spellemannsnominasjon og 45 millioner Spotify-streams siden debuten er KEiiNO fremdeles «usignert», og styrer alt fra låtskriving til markedsføring selv. Utgivelsen er også støttet av Sametinget og NOPA, og ikke minst familiene i nord, øst og sør som siden oppstarten har bidratt med alt fra pakking av T-skjorter, kjøring til konserter og innspilling i studio.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.