Kasakhstans første president utgir ny bok: Fredens episenter

Kasakhstan

I Oslo ble den norske utgaven av boka til Kasakhstans første president Elbasy Nursultan Nazarbayev «Fredens episenter» lansert.

– Nedleggelsen av atomprøvestedet Semipalatinsk og prosessen med kjernefysisk nedrustning er en betydelig arv etter Nursultan Nazarbayevs presidentskap. I år er det 70 år siden Sovjetunionen testet sin første atombombe nær Semipalatinsk. 29. august 1991 nedla president N. Nazarbayev prøvestedet med sin forordning. Boka Fredens episenter forteller ikke bare historien om den kjernefysiske testingen og avviklingen av Kasakhstans atomvåpenpotensial, men inviterer også leseren til å refleksjon om etableringen av en atomvåpenfri verden, sa Kasakhstans ambassadør til Norge Erkin Akhinzhanov under lanseringen.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

– Atomvåpen er meningsløse våpen. Bruken av disse er umulig uten katastrofale konsekvenser. Kasakhstan og landets første president Nursultan Nazarbayev er blant de som har innsett dette. Boka Fredens episenter forteller hvorfor, bemerket tidligere statsminister og leder for Oslosenteret Kjell Magne Bondevik under boklanseringen.

– Det er viktig å ha kunnskap og ressurser som kan styrke arbeidet med eliminering av atomvåpen. Kasakhstans erfaring som denne boka forteller om, er veldig nyttig. Landet fortjener anerkjennelse for å ha fjernet alle atomvåpen og anlegg fra sitt territorium etter Sovjetunionens sammenbrudd. Dette er et godt eksempel for de andre, understreket den tidligere statsministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.